Motivatia - factor generator al comportamentului

Trimisa la data: 2010-06-24
Materia: Psihologie
Pagini: 49
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rodica_B
Lucrare de disertatie despre Motivatia - factor generator al comportamentului
Secretul motivatiei este Sfântul Graal pe care fiecare lider in afaceri ar vrea sa il gaseasca. Ca sa aflam cum sa ii motivam pe oameni, mai intâi trebuie sa definim, clasificam ceea ce ii face sa actioneze, sa se puna in miscare.

"Termenul motivatie provine de la latinescul movere, care inseamna miscare" . Dictionarul explicativ al limbii române defineste motivatia ca "totalitatea motivelor sau mobilurilor (constiente sau nu) care determina pe cineva sa efectueze o anumita actiune sau sa tinda spre anumite scopuri".

Din perspectiva psihologiei muncii, motivatia este definita ca suma a energiilor interne si externe ce initiaza, dirijeaza si sustin un efort orientat spre un obiectiv al organizatiei, care va satisface simultan si trebuintele individuale. "

Baza motivarii este constituita din nevoile individului care nu sunt indeplinite si care ii activeaza comportamentul. Nevoile explica de ce individul actioneaza, dar nu si de ce adopta un anumit comportament. Mai multe persoane pot resimti aceleasi nevoi, dar pot avea comportamente foarte diferite pentru a le satisface.

Increderea in posibilitatile proprii si ale mediului de munca in care actioneaza este elementul principal care orienteaza si sustine comportamentele. Credinta ca va fi capabil sa indeplineasca anumite sarcini, ca va putea atinge anumite obiective si ca va obtine, in consecinta, ceva care merita constituie pentru angajat miza care directioneaza procesul. Rezultatele obtinute, care pot fi recompense sau pedepse, in masura in care sunt date la momentul oportun si percepute ca echitabile, si impresiile retinute din experientele anterioare sub forma sentimentului de competenta mentin motivatia angajatului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Motivatia - factor generator al comportamentului

Lucrare de disertatie despre Motivatia - factor generator al comportamentului
Cuprins

Argument.............................2

Capitolul I Conceptul de motivatie.............................4
I.1. Continutul si natura motivatiei...........................4
I.2. Acceptiuni teoretice ale motivatiei.......................6
I.2.1. Teorii motivationale de continut........................6
I.2.2. Teorii motivationale de proces.........................12
I.2.3. Teorii motivationale de intarire.......................14
I.3. Forme ale motivarii......................................17

Capitolul II Efectele motivarii si strategii de motivare.............19
II.1. E fectele motivarii asupra comportamentului organizational.....19
II.2. Strategii de motivare....................................22

Capitolul III Demersul investigative........27
III.1. Scopul cercetarii....................27
III.2. Metodologia de cercetare.............28
III.3. Prezentarea si analiza datelor.......29

Concluzii........................42

Bibliografie.....................44

Anexe............................45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Motivatia - factor generator al comportamentului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.