Motivatia - pregatirea si dezvoltarea profesionala in sistemul medical romanesc

Trimisa la data: 2010-04-01
Materia: Management
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: johnny_coldman
Lucrare de disertatie despre Motivatia, pregatirea si dezvoltarea profesionala in sistemul medical romanesc
In aceasta lucrare de disertatie, imi propun sa analizez legatura dintre motivatie si pregatirea profesionala aplicata sistemului medical romanesc prin raportare la spatiul Uniunii Europene. In prealabil am realizat o clarificare conceptuala specifica managementului medical. Cativa termeni importanti cum ar fi: management, organizare, motivatie sunt definiti si explicitati. De asemenea o distinctie importanta este aceea dintre eficacitate si eficienta.

Dupa ce am trasat cateva repere, am realizat o clasificare a diferitelor tipuri de manageri din mai multe perspective, incercand sa argumentez care ar fi cele mai potrivite tipuri de manageri pentru sistemul medical romanesc actual aflat in plina tranzitie spre unul performant, conform normelor europene.

Am ales aceasta tema, deoarece consider ca motivatia este principalul factor determinant in orice tip de activitate. Motivatia determina in mare parte reusita in orice domeniu de activitate. Dupa cum am incercat sa argumentez in aceasta lucrare, principala motivatie in orice activitate omeneasca este cea financiara, deoarece este la randu-i mijloc pentru alte trebuinte.

Din pacate sistemul medical romanesc nu se inscrie in acest orizont si de aceea foarte multi medici, tineri absolventi aleg aceasta alternativa de a pleca din Romania, de regula definitive si de a se realiza profesional in spatiul in care sunt motivati financiar, in prima instanta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Motivatia - pregatirea si dezvoltarea profesionala in sistemul medical romanesc

Lucrare de disertatie despre Motivatia, pregatirea si dezvoltarea profesionala in sistemul medical romanesc
Cuprins

I Rezumat.................................3

II Clarificare conceptuala.................4

III Caracterizarea motivatiei din perspectiva psihologica...............11

IV Situatia actuala a sistemului medical romanesc raportata la Uniuniea Europeana........................25

V Concluzii.....................40

VI Bibliografie.................41

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Motivatia - pregatirea si dezvoltarea profesionala in sistemul medical romanesc". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.