Motivatia personalului ca obiectiv al managementului resurselor umane

Trimisa la data: 2010-03-31
Materia: Resurse Umane
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_I
Lucrare de licenta despre Motivatia personalului ca obiectiv al managementului resurselor umane
Procesul de conturare a managementului ca stiinsa, care a inceput in primii ani ai actualului secol si nu poate fi considerat incheiat in prezent, a constat in sedimentarea succesiva a contribusiilor unor curente diferite de gandire, ale unor personalitasi stinsifice, in jurul carora s-au constituit scoli si miscari care au jalonat procesul respectiv. Desi conducerea a existat, intr-o forma rudimentara, practic de la inceputul viesii organizate a comunitasii omenesti, cand omul a invasat ca efortul solidar este indispensabil atingerii unor scopuri comune.

Aparisia tarzie a interesului deosebit pentru domeniul managementului si a primelor studii sistematice ale acestuia se explica prin faptul ca numai la un anumit grad al dezvoltarii industriale si tehnologice a societasii intensificarea preocuparilor de sistematizare a cunostinselor si de inchegare a unei teorii este posibila si necesara.
Geneza si dezvoltarea managementului ca stiinsa este legata de un anumit stadiu economic, social, tehnic si de industrializare al evolusiei societasii. Daca in primul secol si jumatate al revolusiei industriale atensia a fost concentrata asupra mijloacelor de producsie, treptat accentul s-a pus asupra problemelor tot mai dificile ale conducerii complexelor formate din oameni, masini, instalasii, materiale si capital.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Motivatia personalului ca obiectiv al managementului resurselor umane

Cuprins

Introducere......................................4

Capitolul I. Elemente introductive in management......................6
1.1. Definirea conceptuala a managementului........................6
1.2. Evolutia conceptului de management..............................9

Capitolul II. Managementul resurselor umane - componenta esentiala a managementului firmei........................................21
2.1. De la Functiunea de personal la managementul
resurselor umane....................................21
2.2. Evolutia si continutul functiunii de personal..................................................23
2.3. Perspectivele managementului resurselor umane.....................................................30
2.4. Evaluarea performantelor resurselor umane ........................................................32
2.5. Aprecierea personalului.......................................35
2.6. Promovarea personalului.......................................37

Capitolul III. Motivatia personalului, obiectiv important al managementului resurselor umane.....................................42
3.1. Clasificarea motivatiei personalului si sistemul de motivatii..........................................44
3.2. Principalele teorii cu privire la motivarea personalului.........................................46
Salarizarea - factor principal de motivare a personalului.........................................53

Capitolul IV. Studiul de caz la Luxten Lighting Company S.A. sucursala AEM Timisoara despre nivelul motivatiei perosnalului..................60
4.1. Prezentarea societatii......................................60
4.2. Analiza asupra structurii personalului.........................70
4.3. Concluzii si propuneri....................................91

Bibliografie..................................94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Motivatia personalului ca obiectiv al managementului resurselor umane". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.