Motivatia realista in nuvelele lui Ioan Slavici

Trimisa la data: 2009-01-20
Materia: Limba Romana
Pagini: 75
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: danutza
Lucrare de licenta despre Motivatia realista in nuvelele lui Ioan Slavici
Sunt putini scriitorii din literatura romana care ne-au lasat atatea marturii despre ei, cate ne-a lasat Ioan Slavici. El a simtit o permanenta nevoie de a se confesa si mai ales de a-si justifica, fata de semenii sai, anumite manifestari, atitudini si fapte, cu atat mai mult cu cat l-a urmarit aproape obsesiv ideea ca nu este inteles.

A fost o personalitate artistica proteica: povestitor, dramaturg, nuvelist, romancier. Nu a reusit sa devina in toate zonele abordate, un mare creator. Dar rigurosul sau talent nicaieri nu s-a exprimat mai deplin ca in nuvelistica. Pana astazi, el ramane marele nuvelist al literaturii noastre, nu numai parintele ei.

Daca Ioan Slavici ne restituie imagini ample si adevarate despre satul ardelean si oamenii lui din secolul trecut, aceasta se datoreaza, mai intai darului scriitoricesc, dar si faptului ca a cunoscut indeaproape lumea satului in care s-a nascut. Scriitorul se poate identifica cu unele din personajele sale: om al pamantului, purtand pretutindeni in suflet ritmul istoriei, iar in cerneala, timbrul viguros al celor de la care a invatat sa vorbeasca.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Motivatia realista in nuvelele lui Ioan Slavici

Lucrare de licenta despre Motivatia realista in nuvelele lui Ioan Slavici
Introducere.......3

Capitolul I. REALISMUL.........4
1.1. Originile cuvantului.......................4
1.2. Aparitia curentului realist................5
1.3. Principiile realismului....................5
1.4. Personajul realist.........................7
1.5. Aparitia curentului realist in Romania..............8
1.6. Contributia ardelenilor la literatura romana........10

Capitolul II. REALISMUL POPULAR AL LUI SLAVICI...........14

Capitolul III. MEDIUL – REALITATE EXISTENTIALA...........20
3.1. Munca........................20
3.2. Averea si mentalitatea de clasa...............23
3.3. Banul – agent al schimbarilor sociale.........25

Capitolul IV. PERSONAJELE DIN NUVELE...............26
4.1. Raportul dintre mediu si destin...............27
4.2. Iubirea rurala................33
4.3. Tragicul......................40
4.4. Intre lut si suflet...........54
4.5. Cel de-al treilea personaj.........56

Capitolul V. ETICUL................64

Concluzii...................72
Bibliografie................75

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Motivatia realista in nuvelele lui Ioan Slavici". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.