Motoarele electrice de curent continuu

Trimisa la data: 2010-08-27
Materia: Politehnica
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aura_D
Lucrare de licenta despre Motoarele electrice de curent continuu
Printre caracteristicile mentionate mai sus, raza de viteza si eficienta energiei sunt cele doua caracteristici de baza care sunt influentate de dinamica vehiculului si arhitectura sistemului. Prin urmare selectia motoarelor de tractiune pentru anumite arhitecturi ale vehiculelor (EV, HEV in serie si paralel etc.) cere o atentie speciala asupra celor doua caracteristici.

Problema razei de viteza este semnificativa pentru performantele la accelerare ale unui vehicul care reprezinta un criteriu de design hotarat de obicei de utilizatori. Totusi in timp real, vehiculul opereaza foarte rar in conditii extreme (ex. viteza ridicata si acceleratie). Prin urmare devine importanta problema eficientei energiei. Consumul de combustibil (kilometri per litru - cuplu) este dat de eficienta folosirii energiei pe intregul sistem. Pentru a asigura un cuplu mai bun, determinarea celui mai bun contur de eficienta ar trebui sa coincida cu zonele cele mai frecvent operative. Prin urmare, daca se cauta cel mai bun motor de tractiune pentru o anumita arhitectura EV sau HEV, atat raza de viteza cat si eficienta folosirii energiei ar trebui studiate in acelasi timp.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Motoarele electrice de curent continuu

Lucrare de licenta despre Motoarele electrice de curent continuu
Cuprins

I.Introducere................3

II.Prezentarea generala a actionarii..........7
II.1 Hev (vehicule electrice) si hev (vehicule electrice hibride) in serie.................7
II.2 Masini conventionale...........12
II.3 Ev (vehicule electrice) si hev (vehicule hibride) in paralel..............14
II.3.1 hev post-transmisie.................17
II.3.2 hev cu pre-transmisie...............19

III. Dimensionarea preliminara..........27
III.1 Motoare electrice de curent continuu...............27
III.1.1 Evolutia dezvoltarii masinii de curent continuu.........27
III.1.2 Elemente constructive...........28
III.1.3 Principiul de functionare al masinii de curent continuu......31
III.1.4 Motorul cu magneti permanenti.............34
III.1.5 Comanda motoarelor de curent continuu..........37
III.1.6 Probleme privind selectia motorului.............41

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Motoarele electrice de curent continuu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.