Multiculturalitate si conflicte etno-culturale

Trimisa la data: 2009-10-27
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 84
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: frunza
Lucrare de licenta despre Multiculturalitate si conflicte etno-culturale
Societatile de succes arata o rata crescuta de omogenitate. Aceia care accepta multiculturalitatea o fac fie pentru pentru ca sunt in cunostinta de cauza, fie pentru ca au realizat ca daca vor sa transforme o societate intr-una strict regulara, trebuie inainte de toate sa rezolve chestiunea minoritatilor existente in acea societate.

Aceasta transformare este atat de radicala si de revolutionara, ca proiectul de construire a comunismului in Uniunea Sovietica. La fel cum, in comunism, fiecare aspect al vietii a fost pus sub controlul politic al comisarilor, care doreau impunerea viziunii lor in societate, multiculturalistii spera sa domine fiecare aspect al vietii noastre.

Multiculturalistii lupta ca globalizarea economica sa creeze o utopie mondiala in care culturi si grupuri de indivizi nediferentiati valoric sa existe pe picior de egalitate.

Spre deosebire de tirania Sovieticilor, multiculturalistii folosesc metode mai delicate, uzurpand infrastructura morala si intelectuala a unei societati, opunandu-se strategiilor de omogenizare, considerandu-le pe acestea ca fiind opresive, acordand o atentie sporita diversitatii si diferentelor din cadrul unei societati.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Multiculturalitate si conflicte etno-culturale

Lucrare de licenta despre Multiculturalitate si conflicte etno-culturale
Cuprins

Introducere...............................3

Capitolul I Multiculturalitate............5
1.1.Conceptul multiculturalitatii.........5
1.2.Imigrare.............................11
1.3.Drepturile minoritatilor.............20

Capitolul II Conflictul etno – cultural.................25
2.1.Conflicte etno-politice.............................33
2.2.Conflicte etno-religioase...........................41

Capitolul III - Abordarea diversitatii..................48
3.1.Genocidul............................49
3.2.Integrare si/sau asimilare...........51
3.3.Segregare............................54
3.4.Autodeterminare/secesiune............55
3.5.Autonomie - Exemplul European........57

Capitolul IV - Studiu de caz - Canada multiculturala.................62
4.1.Scurta istorie a Canadei.........................................62
4.2.Politica multiculturala..............65
4.3.Imigrare.............................70
4.4.Situatia imigrantului in Canada......73
4.5.Canada multiculturala in zilele noastre..........................75

Concluzii................................83
Bibliografie.............................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Multiculturalitate si conflicte etno-culturale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • Pentru ca tocmai am descarcat lucrarea de mai sus-Multiculturalitate si conflicte etno-culturale-va rog sa o scoateti de pe site pana la finele lunii iulie 2010.Multumesc mult !!!

    Rocco | 2010-03-03 10:37:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.