NOTIUNI DE ISTORIE LOCALA IN CICLUL PRIMAR

Trimisa la data: 2021-11-04
Materia: Psihologie
Pagini: 84
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
Introducere
CAPITOLUL I. ISTORIA SI ROLUL EI IN SCOALA
1.1. Obiectul de studiu al istoriei 9
1.2. Istoria ca obiect de invatamant in scoala 11
1.3. Rolul si obiectul istoriei si cel al profesorului 14
1.4. Importanta studierii istoriei in scoala 17
1.5. Aspecte despre istoria locala - localitatea Bahnea 19

CAPITOLUL II. PROGRAMA SCOLARA. MANUALUL DE ISTORIE
2.1. Notiunea despre istorie 26
2.2. Importanta predarii si studierii istoriei in scoala 26
2.3. Predarea lectiilor de istorie la clasele primare 28

CAPITOLUL III. PROIECT DE STUDIU
FORMAREA NOTIUNILOR DESPRE ISTORIE LA CLASELE I-IV. METODE DE INVATARE ACTIVA A LECTIILOR DE ISTORIE

3.1. Elaborarea strategiilor de invatare a istoriei 35
3.2. Pregatirea si prezentarea istoriei prin jocuri didactice 37
3.3. Evaluarea cunostintelor elevilor.Teste si intrebari folosite pentru evaluare 50
3.4.Scopul, obiectivele si durata cercetarii proiectului de lectie 46
3.5. Cercetare experimentala 48
3.5.1. Etapa pre- experimentala. Descriere 54
3.5.2. Etapa experimental formativa. Descriere 57
3.5.3. Concluzii ale etapei experimentale 62
3.6. Etapele post-experimentale. Descriere 63
3.7. Rezultatele cercetarii 65
Anexe. Fise. 70
Concluzii 76
Bibliografie 78

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre NOTIUNI DE ISTORIE LOCALA IN CICLUL PRIMAR

INTRODUCERE

"Nu este de tagaduit ca istoria este tot magistra viitorului: ea aprinde faclia sa la trecut pentru a lumina timpurile ce au sa vina. Istoria studiaza indreptarile faptelor din trecut si cata sa-si dea seama despre drumul pe care vor apuca in viitor." (D. Xenopol, 1933 ).

Dupa unii autori istoria este "Turnul urias al Experientei'', pe care timpul la ridicat in mijlocul asa numitei campii nesfarsite ale Trecutului. Astfel spus nu este un lucru usor sa te urci pana pe varful unei vechii cladiri ca astfel sa te poti bucura de o priveliste intinsa.

Iata, va intind aici cheia, cu care veti putea deschide usa.Cand veti cobori din turn, veti intelege insufletirea mea"(Hendrile Willeru van Lon, 1999).

Se poate pune intrebarea : Cine suntem? De unde venim? Unde mergem?
Incet, dar cu staruinta neintrerupta, impingem tot mai departe acest semn de intrebare, pana la acea linie indepartata, dincolo de orizont, unde speram sa gasim raspunsul.

Astfel, dupa numeroase veacuri si numeroase milenii, disciplinele istorice exprima adevarul, in limitele unui simplu fapt, sau pe baza unui intreg proces care s-a petrecut intre granitele unei tari, atat la nivel continental cat si la nivel mondial. Marind aria cercetarii si facand o investigatie foarte amanuntita, stiintele istorice ajung la ultima turla a propriilor eforturi : anume la conturarea experientei care a fost acumulata de fiecare popor in parte si de fiecare umanitate per ansamblu, in teribila infruntare pe care acestea au avut-o cu toate cate cate au fost constituite in impotriva nazuintelor acestora spre progres (Iucu, R & Manolescu, M., 2001).

Daca studiem istoria Romaniei vom putea demonstra cu forta ca din indeplinirea multor evenimente si procese, din dragostea de viata a poporului, care este neinfranta din lupta de a se mentine pe linia de plutire, prin prea multe vicisitudini ale istoriei si pentru a prospera, odata cu lumea civilizata, aceasta este considerata a fi atotbiruitoare.

Studiind istoria glorioasa a poporului nostru, luptele si sacrificiile pe care inaintasi nostri le-au dus, stradaniile acestora in vederea perfectionarii si realizarii creatiilor materiale si spirituale, noi putem sa invatam sa ne pretuim si sa ne iubim mai mult tara noastra.

Astfel, putem spune ca rolul formativ al istoriei ca obiect al invatamantului, este de a avea o activitate complexa si de indelungata de formare a personalitatii elevilor, constituind totodata principala preocupare de a gasi caile si mijloacele de optimizare de a preda si de a ajuta la invatarea acestei discipline.

Avand aceeasi sfera de preocupare, prezenta lucrare, propune o modalitate cat mai usoara de abordare a procesului pedagogic fundamental care sa conditioneaze si in acelasi timp sa directioneaze, avand ca obiectiv principal, asimilarea de cunostinte de istorie de catre elevi, de a ajuta la intelegerea faptelor si a proceselor istorice, de a ajuta totodata la formarea reprezentarilor si ale notiunilor de istorie in ciclul primar.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "NOTIUNI DE ISTORIE LOCALA IN CICLUL PRIMAR". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.