Narcomania in rindul tinerilor

Trimisa la data: 2011-06-16
Materia: Psihologie
Pagini: 78
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: nemarginirea
Lucrare de licenta despre Narcomania in rindul tinerilor
La inceput consumul de substante produce o reactie protectoare, ce se poate explica prin actiunea toxica a substantei. Aceasta se poate manifesta prin simptoame de greata sau varsaturi, durere de cap, ameteala si a. Nici o senzatie placuta nu insoteste consumul de narcotice. Insa consumul lor de mai departe incepe sa duca treptat la starea descrisa de mai sus - euforie, iar reactia protectoare incetul cu incetul dispare.

Cu timpul euforia devine o necesitate, de care omul nu poate lipsi. La acest stadiu al narcomaniei apare o dorinta obsesiva de a consuma substanta narcotica. Omul (mai corect spus bolnavul) sta mereu cu gandul la substanta narcotica, la efectul narcotic, care devine principalul interes in viata lui. Numai la gandul ca va consuma substanta narcotica, bolnavul devine bine dispus si, dimpotriva, i se strica dispozitia, daca vre-o imprejurare il impiedica sa-si consume doza.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Narcomania in rindul tinerilor

Lucrare de licenta despre Narcomania in rindul tinerilor
Cuprins

Introducere......................2

Capitolul I. Abordari teoretice ale problemei narcomaniei in literatura de specialitate.
1.1. Mecanismele de formare a dependentei de droguri...................3
1.2. Particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani...10
1.3. Factorii implicati in formarea narcomaniei.................10
1.3.1. Predispozitia psihologica a adolescentilor spre folosirea substantelor narcotice, particularitatile de personalitate..........11
1.3.2. Motivele folosirii drogurilor..........13
1.3.3. Familia ca factor al narcomaniei....................16
1.4. Profilaxia narcomaniei...................21

Capitolul II. Cercetarea experimentala a particularitatilor de personalitate ale adolescentilor narcomani si relatiile lor cu mediul social
2.1.Proiectul de cercetare................33
2.2.Metodele de cercetare.................33
2.3.Estimarea rezultatelor cercetarii experimentale..............40
2.3.1. Particularitatile de personalitate ale tinerilor narcomani..................40
2.3.2. Relatiile tinerilor narcomani cu mediul social............57

Concluzii................66

Bibliografia.............71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Narcomania in rindul tinerilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • Cum pot face rost de lucrare?

    Lidia | 2012-02-16 00:36:09
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.