Nasterea si lehuzia

Trimisa la data: 2012-05-16
Materia: Medicina
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: getutza0
Lucrare de licenta despre Nasterea si lehuzia
Cuprind: Muntele lui Venus,formatiile labiale si organele erectile,constituite din bulbii vestibulari,clitoris si corpusculii tactili speciali ai labiilor mici.VULVA: situate intre fetele externe ale coapselor,vulva se intinde antero-posterior din regiunea hipogastrica pana la aproximativ 3cm de anus.Directia ei variaza in functie de inclinatia bazinului : in pozitie verticala este usor oblica de jos in sus.Forma: in pozitie ginecologica ea este ovoidala, cu axul mare longitudinal si reprezinta o fanta mediana-fanta vulvara- care desparte cele doua labii mari.

Indepartand labiile mari se evidentiaza labiile mici care se unesc anterior formand frenul clitorisului si posterior, furculita vulvara.
Intre formatiunile labiale apare un spatiu in care se deschide vaginul-canalul vulvar- cu o profunzime de 5-6cm, o deschidere de 7cm si care are ca extremitate superioara santul labio-himenal.MUNTELE LUI VENUS(PENILUL) este o proeminenta triunghiulara, cu varful in jos si baza in sus, situat inaintea simfizei pubiene,deasupra labiilor mari,limitata lateral de pliurile inghinale.La pubertate se acopera de par mai gros,spiralat,care se continua numai pe fata laterala a labiilor mari, oprindu-se la comisura posterioara a labiilor.Sub tegument se afla tesutul adipos.Este o zona cu sensibilitate crescuta ce ii confera un caracter erogen.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nasterea si lehuzia

Lucrare de licenta despre Nasterea si lehuzia
Cuprins

Capitolul I. Motto................................................3

Capitolul II. Motivatia lucrarii...................................4

Capitolul III.Anatomia si fiziologia aparatului genital feminin....................................................5

Capitolul IV. Nasterea eutocica in prezentatie craniana.........................................19

Capitolul V. Mecanismul nasterii in diferite prezentatii si pozitii..............................................24

Capitolul VI. Lehuzia..............................................29

Capitolul VII. Rolul asistentei medicale............................35

Capitolul VIII. Educatia pentru sanatate.............................49

Capitolul IX. Planuri de ingrijire.................................55

Capitolul X. Anexe............................................61

Bibliografie..............................................76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nasterea si lehuzia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.