Natura juridica a condamnarii conditionate

Trimisa la data: 2010-11-12 Materia: Drept Pagini: 38 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Paul_F
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Natura juridica a condamnarii conditionate
Condamnarea poate fi considerata doar amanarea, executarii sanctiunii stabilite, intrucat ea poate avea loc in conditiile in care condamnatul nu v-a savarsi in termenul stabilit de instanta de judecata a infractiunilor si a altor cerinte stabilite de lege, se are in vedere inclusiv si respectare ordinii publice, disciplina muncii, indeplinirea altor obligatiuni asumate.Imprejurarile remarcate ofera posibiliatea de a face concluzia precum ca institutia condamnarii conditionate constituie un mijloc de condamnatilor.

Punand la baza incercarii increderea fata de condamnat, legislatorul in acelasi timp orienteaza vinovatul nu numai spre retinere in timpul termenului de incercare de la savarsirea unor fapte ilegale, dar il orienteaza si spre adoptarea la un mod de viata activ si util pentru societate. Imputernicirile instantei de judecata de a transmite condamnatul unui regim special care are ca scop nu numai asigurarea unei activitati de profilaxie si educativa, dar sa si la aceasta tendinta de a dovedi si cuceri prin actiunile sale increderea fata de sine. In literatura de specialitate rusa condamnarea conditionata este considerata ca un regim special de executare a sentintei.(1) Altii considera condamnarea ca un mod de amanare a executarii sentintei.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Natura juridica a condamnarii conditionate

Lucrare de licenta despre Natura juridica a condamnarii conditionate
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind natura juridica a condamnarii conditionate.........................5
Notiunea si esenta condamnarii conditionate......................5
Temeiurile si conditiile de aplicare a condamnarii conditionate........7
Unele aspecte de drept comparat............................31

Capitolul III. Regimul juridic privind controlul asupra persoanelor condamnate conditionat..............................34
Conceptul si locul controlului condamnarii conditionate in sistemul juridico-penale de prevenire a infractiunilor.................34
Masurile de control aplicate persoanelor condamnate conditionat....35

Bibliografie....................................38
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Natura juridica a condamnarii conditionate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.