Natura juridica a imunitatilor si privilegiilor diplomatice

Trimisa la data: 2010-08-16
Materia: Drept
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Octavian_S
Lucrare de licenta despre Natura juridica a imunitatilor si privilegiilor diplomatice
Inviolabilitatea priveste si dreptul special de ocrotire a unor valori, cum ar fi onoarea, demnitatea, nu numai libertatea, fata de orice incalcare a acestora, indiferent de unde ar veni pericolul.
Privilegiile sint inlesniri sau avantaje juridice acordate de statul acreditar unei misiuni diplomatice si personalului acesteia, un tratament juridic aparte, favorabil, aplicat acestora, atit in raport cu strainii obisnuiti si chiar fata de proprii cetateni ai statului acreditar.

Drepturile sint permisiuni juridice acordate de statul acreditar unei misiuni diplomatice si personalului acesteia, menite sa garanteze exercitarea activitatilor oficiale ale acestora.Pe cand privilegiile sint drepturi corelative unor obligatii ale autoritatilor statului acreditar, drepturile acordate misiunilor diplomatice si personalului acestora sint permisiuni ce se acorda statului acreditant de a actiona potrivit propriului interes.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Natura juridica a imunitatilor si privilegiilor diplomatice

Lucrare de licenta despre Natura juridica a imunitatilor si privilegiilor diplomatice
Cuprins

Introducere......................3

Capitolul I. Imunitati si privilegii diplomatice. Natura lor juridica............8
1.1 Notiune de statut diplomatic, privilegiu si imunitate diplomatica....8
1.2 Natura juridica a imunitatilor si privilegiilor diplomatice.........16
1.3 Durata imunitatilor si privilegiilor diplomatice...........20

Capitolul II. Categoriile si particularitatile imunitatilor si privilegiilor diplomatice...............24
2.1 Categoriile de imunitati si privilegii diplomatice. Clasificarea lor...............24
2.2 Particularitatile imunitatilor si privilegiilor diplomatice.......27
2.3 Inviolabilitatile diplomatice - echivalentul imunitatilor.........47

Concluzii.................53

Bibliografie..............56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Natura juridica a imunitatilor si privilegiilor diplomatice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.