Natura si scopul executarii silite

Trimisa la data: 2009-02-17
Materia: Drept
Pagini: 74
Comentarii: 2 (citeste)
Autor: Roberta_O
Lucrare de licenta despre Natura si scopul executarii silite
Creditorul poate fi reprezentat si in faza executarii silite printr-un mandatar. Executarea silita poate fi solicitata si de mostenitorii universali, cu titlu universal sau cu titlu particular ai creditorului. Cesionarul unui titlu executoriu nu poate declansa urmarirea bunurilor decat dupa notificarea prealabila a debitorului despre cesiunea titlului (art. 1833 C. civ.); in aceeasi ordine de idei, se impune precizarea ca o astfel de obligatie revine si mostenitorilor creditorului, care trebuie sa notifice debitorului despre decesul creditorului si de spre calitatea lor de succesori in drepturi ai creditorului.

In acest sens, legea face totusi unele distinctii, respectiv dupa cum executarea s-a declansat in timpul vietii debitorului sau ulterior: daca datornicul a murit, lasand numai mostenitori majori, executarea inceputa asupra bunurilor sale va continua impotriva acestora dupa opt zile dupa ce ei au fost instiintati in mod colectiv la ultimul domiciliu al defunctului - art. 397 alin. 1 C. proc. civ.; in cazul in care printre mostenitori se afla si minori executarea se va suspenda pana la desemnarea reprezentantilor legali, asa cum dispune art. 397 alin. 2 C. proc. civ.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Natura si scopul executarii silite

Lucrare de licenta despre Natura si scopul executarii silite
Cuprins

Introducere.....................3

Capitolul I. Consideratii generale privind executare silita............5

Capitolul II. Executarea creantelor bugetare. Preliminarii........28

Capitolul III. Executarea silita a creantelor bugetare.........46

Capitolul IV. Contestatia la executarea silita.................67

Cosideratii finale....................................68

Bibliografie.................................................72
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Natura si scopul executarii silite". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • buna ziua -stingerea creantelor fiscale prin executarea silita -se poate comanda ?

    negrucornelia | 2017-04-27 09:44:08
  • Aceasta lucrare (Stingerea creantelor fiscale prin executarea silita) nu este disponibila pe site, momentan nu se pot face comenzi pentru lucrari de licenta, dar gasiti aici o lucrare pe aceasta tema: http://www.referat.ro/licenta/Modalitatile_si_procedura_de_stingere_a_creantelor_fiscale_2c3b4.html

    Admin | 2017-04-28 16:56:51
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.