Navigatia pe Canalul Manecii si Golful Biscaya - studiu tehnic de siguranta

Trimisa la data: 2009-06-20
Materia: Politehnica
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Viorel_A
Lucrare de licenta despre Navigatia pe Canalul Manecii si Golful Biscaya - studiu tehnic de siguranta
Marea Manecii separa Franta si Anglia. Ea face legatura intre Oceanul Atlantic si Marea Nordului prin strimtoarea Dover (Pas-de Calais). Romanii numeau aceasta mare Mare Britannicum sau Fretum Gallicum. In evul mediu, francezii i-au dat numele de Mauche de France(Maneca Frantei) , deoarece are forma unei maneci. Englezii ii spun simplu The Channel (Canalul) si din aceasta cauza este cunoscuta si sub numele de English Channel (Canalul Englez)Hotarul nordic al Marii Manecii format din coastele sudice ale Marii Britanii se intinde pe o lungime de circa 600 Km de la farul situat la Capul Land's End pana la cel de la Capul North Foreland. Hotarul sudic, in lungime de 800 Km, incepe de la insulele Quessant si se sfarseste in dreptul portului Calais.

Geologii spun ca acum 20000 de ani Canalul Englez nu exista. Marea Britanie era unita pe o portiune larga de continentul european, a carui coasta occidentala incepea de la actuala asezare a Capului Finisterre pana la cea a Islandei , iar Seine (Sena) isi varsa apele la nord de Brest, in timp ce Rhinul si Tamisa isi amestecau apele mai inainte de a se varsa impreuna intr-un golf care nu era inca decat schita viitoarei mari a Nordului. Apoi a venit dezghetul ghetarilor si nivelul marilor a crescut; un lac a ocupat actuala asezare a Marii Baltice. Apele Marii Nordului s-au revarsat si ele. Cam acum 8000 de ani, Marea Manecii s-a unit cu Marea Nordului, acoperind Pas de Calais.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Navigatia pe Canalul Manecii si Golful Biscaya - studiu tehnic de siguranta

Cuprins

Introducere.......................................3
Notiuni generale despre navigatie...............................3

Capitolul I. Regimul hidrologic si conditii meteorologice in Canalul Manecii si Golful Biscaya.........................................10

Capitolul II. Asigurarea hidrografica a Canalului Manecii si Golful Biscaya..............................................26

Capitolul III. Documente nautice....................................85

Capitolul IV. Concluzii........................................95

Bibliografie.........................................98

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Navigatia pe Canalul Manecii si Golful Biscaya - studiu tehnic de siguranta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.