Negocierea in cadrul relatiilor economice internationale

Trimisa la data: 2009-05-12 Materia: Economie Pagini: 122 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Matius_Ni
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Negocierea in cadrul relatiilor economice internationale
Marea diversitate a directiilor si domeniilor in care poate fi folosita negocierea duce la dificultati in a defini acest fenomen. Exista deosebiri intre parerile specialistilor care abordeaza aceste activitati functie de domeniul in care isi desfasoara activitatea. In sens larg prin negociere se intelege actiunea de a purta discutii in scopul de a se ajunge la o intelegere. DICTIONARUL EXPLICATIV AL LIMBII ROMANE priveste negocierea drept "o actiune prin care se trateaza cu cineva incheierea unei conventii economice, politice, culturale, etc." , sau "o actiune de intermediere, de mijlocire a unei afaceri".

Alte lucrari includ in conceptul de negociere "orice forme de intalniri, discutii, consultari sau alte legaturi directe sau indirecte".
Termenul, provenit din latina (negotiari), trimite la ideea de comert, de tranzactie intre parti care au interese distincte sau chiar conflictuale; in general se negociaza pentru a acomoda interese sau a solutiona un conflict.Negocierea se poate defini ca fiind o forma principala de comunicare, un complex de procese, de activitati, constand in contacte, intalniri, consultari, tratative desfasurate intre doi sau mai multi parteneri in vederea realizarii unei intelegeri.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Negocierea in cadrul relatiilor economice internationale

Lucrare de licenta despre Negocierea in cadrul relatiilor economice internationale
Cuprins

Capitolul I. Comunicarea - rol in afacerile internationale..........13
1.1 Comunicarea - procesul de transmitere si receptionare de mesaje;..........................14
1.2 Procesul comunicarii - factori si etape;......................19
1.3 Bariere si dificultati in procesul comunicarii;.................24
1.4 Comunicarea - instrumentul pentru luarea deciziilor si solutionarea problemelor de afaceri................................27

Capitolul II. Negocierea - in afaceri; mecanismul negocierilor internationale..........................29
2.1 Definirea, caracteristicile, principiile si notiunile de baza ale negocierii;...............................29
2.2 Tipologia negocierilor si formele acestora;.......................34
2.3 Mecanismul procesului de negociere;............................36
2.4 Negocierea comerciala internationala - pregatire, desfasurare, finalizare;.................................38

Capitolul III. Tactici - utilizate in cadrul sedintelor de negociere....................................100
3.1 Notiunea de tactica de negociere - raportul acesteia cu notiunile de strategie, tehnica stratagema.............................100
3.2 Tactica - componenta a strategiei........................106

Concluzii si recomandari.................................113

Bibliografie........................................120
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Negocierea in cadrul relatiilor economice internationale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.