Negocierea interculturala

Trimisa la data: 2010-10-23
Materia: Comert
Pagini: 51
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_S
Lucrare de licenta despre Negocierea interculturala
Membrii echipei sunt alesi pentru capacitatea lor de a executa cu eficacitate planurile de strategie ale firmei si de a reactiona prompt la tactica partii adverse. Iar acest lucru nu se realizeaza decat prin bune aptitudini de comunicare. Competentele de specialitate tehnica si financiara vor trece pe planul doi, mai ales in timpul negocierilor initiale, cand se discuta "imaginea de ansamblu". O mutare inteligenta o constitue cooptarea in cadrul echipei a unor manageri de rang mai mic sau a unor functionari administrativi, avand ca unic scop organizarea chestiunilor de logistica. Acest lucru devine deosebit de util daca persoanele respective au mai lucrat, sau macar au facut vizite de afaceri pe piata vizata.

Exista cateva tipuri de persoane care este bine sa fie evitate in alegerea echipei de negociere din cauza unor trasaturi de caracter care pot ingreuna buna desfasurare a negocierilor (Curry, J. E., Negocieri internationale de afaceri, Ed. Teora, 2000):"Plangaretii". Angajatilor care se plang intotdeauna de ceva, chiar si atunci cand au conditii bune de munca, atat calatoria, cat si stresul negocierilor li se vor parea insuportabile. Indivizii de acest gen vin mereu cu probleme, dar niciodata cu solutii."Complotistii". Spiritul de unitate este indispensabil in activitatea de negociere, iar oamenii carora le place sa-si stabileasca singuri planul de actiune sau care nu urmaresc decat sa iasa ei in evidenta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Negocierea interculturala

Lucrare de licenta despre Negocierea interculturala
Cuprins

Capitolul I. Negocierea in afacerile internationale....................3
Conceptul de negociere.........................................3
Abordarea procesului de negociere.....................................4
Alegerea echipei de negociere...............................8
Etapele negocierii.......................................11
Strategii si tehnici de negociere..............................19

Capitolul II. Negocierea interculturala...............................23
Conceptul de cultura in negociere................................23
Importanta abordarii procesului de negociere in context intercultural........................................26
Particularitati ale negocierii interculturale...........................29

Capitolul III. Negociatorul international..............................36
Caracteristicile negociatorului international...........................36
Negociatorul in context intercultural...............................39
Stiluri de negocatori.......................................41

Bibliografie................................................50

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Negocierea interculturala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.