Negocierea si caracteristicile procesului de negociere

Trimisa la data: 2010-08-23
Materia: Sociologie
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_B
Lucrare de licenta despre Negocierea si caracteristicile procesului de negociere
Definitia procesului de negociere reliefeaza cadrul si conditiile in care acesta se desfasoara. Astfel remarcam faptul ca, in ciuda pozitiilor de negociere si a intereselor diferite, partenerii de negociere au scopuri si nevoi comune pentru care accepta sa interactioneze. Aceste scopuri comune se constituie intr-o importanta baza de cooperare care va trebuie dezvoltata.

Schimbul de informatii si modalitatea de a gestiona informatiile oferite de partile implicate determina succesul sau esecul negocierii. Daca respectarea regulilor explicite (legate de cadrul general al negocierii si de planul de actiune) nu reprezinta o dificultate, regulile implicite si modul in care acestea sunt abordate poate ridica anumite probleme. Regulile implicite se refera la caracteristici ale modalitatii de comunicare si ale pozitiilor de negociere aflate dincolo de mesajul direct etc. (de ex. rolul "baiatului rau" se sustine pe nevoia de dominanta-obedienta din personalitatea noastra).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Negocierea si caracteristicile procesului de negociere

Lucrare de licenta despre Negocierea si caracteristicile procesului de negociere
Cuprins

1. De la negociere la negociator..............3

2. Pregatirea negocierii: colectarea si evaluarea informatiei, obiective si cadru..................14

3. Pregatirea negocierii: pozitia, strategia, planul si protocolul de negociere.................25

4. Derularea negocierii: debut, faza exploratorie, faza de schimb, elemente de comunicare eficitenta...........36

5. Derularea negocierii: tactici de negociere si reactii spontane.................57

6. Finalizarea negocierii si implementarea rezultatelor...........73

Anexe.............82

Chestionar pentru pregatirea negocierii............82

Evaluarea si (re)adaptarea pozitiei de negociere............82

Ghidul atitudinii optime in negociere............83

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Negocierea si caracteristicile procesului de negociere". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.