Negocierea si stratagemele utilizate

Trimisa la data: 2010-08-13
Materia: Comert
Pagini: 73
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_Cr
Lucrare de licenta despre Negocierea si stratagemele utilizate
Literatura de specialitate defineste uneori tacticile drept "tehnici fragmentare", ceea ce explica si faptul ca, de multe ori, sunt folosite denumiri comune pentru unele tehnici si tactici. Acest lucru, dar si faptul ca aceleasi tactici au denumiri diferite, reprezinta o reala piedica in calea unei clasificari a tacticilor intr-un mod clar si la obiect.Tacticile de negociere pot fi impartite, in primul rand, in tactici ofensive si tactici defensive.Tacticile ofensive presupun asezarea in prim plan a intentiilor de a avea initiativa in tratative, de a orienta discutiile si in final decizia in scopul dorit cu performanta cea mai ridicata. Printre cele mai cunoscute tactici ofensive pot mentiona urmatoarele8:Suita de intrebari.

Aceasta tactica presupune o suita de trei intrebari: intrebarea de testare, intrebarea specifica si intrebarea de atac. Testarea consta intr-o intrebare in scopul descoperirii de la inceput a punctelor slabe. Daca acestea sunt descoperite, lucrurile se simplifica si negociatorul aflat in ofensiva poate trece direct la intrebarea de atac, care sa-i permita ajungerea rapida la concluzia finala. Evident ca in realitate, de regula, lucrurile nu sunt chiar atat de simple, deoarece echipa oponenta dispune de propriile strategii si tactici de negociere. De aceea, in cazul in care intrebarea de testare nu duce la rezultatele scontate, se recurge la intrebarea specifica care este temeinic fundamentata.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Negocierea si stratagemele utilizate

Lucrare de licenta despre Negocierea si stratagemele utilizate
Cuprins

Introducere...........................3

Capitolul I. Negociere - prezentare generala - .......................4
1. Definirea si carcteristicile negocierii..........................4
2. Elemente definitorii ale negocierii............................6
3. Tipologia si etapele negocierii.........................9
4. Managementul conflictelor in timpul negocierilor.................13
5. Comunicare - cheia negocierii................................16

Capitolul II. Tactici in negociera internationala.....................25
1. Introducere.............................26
2. Tipologii diverse ale tacticilor............................27
3. Tactici orintate spre un castig comun............................33
4. Tactici orientate spre satisfacerea ambelor parti, insistand asupra propriului avantaj...............................38
5. Tactici orientate spre un castig cu orice pretsau acticile razboinice......................................43
6. Formule de contracarare a unor tactici.........................49

Capitolul III. Stratageme de negociere...........................51
Rolul si identificarea stratagemelor..............................51
Clasificarea stratagemelor...................................54

Concluzii si recomandari................................65

Bibliografie...................................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Negocierea si stratagemele utilizate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.