Nemurirea in gandire si arta

Trimisa la data: 2010-06-24
Materia: Sociologie
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Loredana_R
Lucrare de licenta despre Nemurirea in gandire si arta
In viziunea daoistilor inceputul lumii noastre se situeaza in haos de unde apare totul si unde totul se reintegreaza iar acest haos este periodic; perioade imposibil de conceput separa perioadele in care lumea exista de perioadele in care se dezintegreaza in haos. In haos exista o energie latenta, o "respiratie". Daca nu ne temem sa folosim aceasta frazeoAZlogie ciudata, putem spune ca lumea, provenita din haos, a fost "suflata" in vid . Aceste energii-sufluri, continute in haos, s-au pus in miscare, s-au divizat, s-au combinat, au treAZcut dintr-o stare subtila intr-o stare din ce in ce mai materiala, capatand din ce in ce mai multa putere. Cele mai subtile s-au ridicat si au format cerul, cele mai grosolane au coborat si au format pamantul.

Omul s-a format din aceste "sufluri" inferioare si nu sunt inerte, au felul lor propriu de vitalitate. Totusi, ceea ce insufleteste cu adevarat corpul omului este un suflu pur (fara amestec) care emana direct din Dao. Incarnandu-se, suflul pur se amesteca cu eleAZmente grosolane care formeaza subsianta mateAZriala a corpului si moartea e cauzata de separarea acestui suflu superior de elementele grosolane.Discipolii daoisti meditau pentru oprirea scurgerii Fortei GeneAZrative, care este inerenta oricarui om, astfel ca in loc ca ea sa fie descarcata pentru a procrea urmasi sau sa se piarda, sa fie retinuta in trup pentru a fi purificata si transmutata.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nemurirea in gandire si arta

Lucrare de licenta despre Nemurirea in gandire si arta
Cuprins

Introducere...................................3

Capitolul I. O privire asupra temei nemuririi......................4
Evolutia ideii de nemurire in gandire si arta......................4

Capitolul II. Viziuni mitologice si literare in antichitate...........11
Viziunea si cultul nemuririi in China.......................11
Nemurirea in acceptiunea tibetanilor..................19
Viziunea si cultul nemuririi in Egipt.......................26
Nemurirea in cultura feniciana.............................36
Nemurirea in cultura persana.............................40
Nemurirea in cultura iudaica.....................................42
Nemurirea in cultura mesopotamiana..................44

Concluzii...................................54

Bibliografie......................56Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nemurirea in gandire si arta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.