Neuropsihofiziologia cognitiva si evolutiva

Trimisa la data: 2009-02-05
Materia: Psihologie
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_V
Lucrare de licenta despre Neuropsihofiziologia cognitiva si evolutiva
Odata cu generarea si transmitere impulsurilor din nervi are loc "incrustarea" necesara a informatiilor continute in agentii stimulatori, organizarea acestei activitati in raport cu semnificatia acestora. Acest lucru se intampla pe cale sinaptica. Descarcarea sau "atacul" unui neuron asupra altuia are loc atunci cand numeroasele impulsuri ajunse in partea sinaptica a celulei depasesc un anume prag.Intre diversele parti neuronale exista insa create unele fante sau crapaturi, niste nise, pe unde semnalul neuronal trebuie sa patrunda la alt neuron.

Transmiterea semnalului impulsului prin nervi se realizeaza prin neurotrasnmitatori Impulsul care a traversat axonul celulei nervoase, cand ajunge la unul din capetele sale axonice, determina la nivelul vezicilor sinaptice de acolo o intensa activitate secretorie. Aceste mici vezici reprezinta agregate butoniere de secretie de forma nedefinita, de unde sunt eliminati neurotrasnmitatori, substante care asigura transmiterea sau trecerea impulsului la neuronul invecinat. Daca neurotrasnmitatorul a apucat sa elimine si a strapuns fanta sinaptica de la capatul celulei, efectul acestuia trebuie sa fie cat se poate de rapid, altfel actiunea reglatoare devine imposibila. Scurtimea temporala a efectului poate fi asigurata pe doua cai. Prima este aceea a unei disponibilitati aproape concomitente de reprimire la nivel sinaptic a produselor chimice de neurosecretie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Neuropsihofiziologia cognitiva si evolutiva

Lucrare de licenta despre Neuropsihofiziologia cognitiva si evolutiva
Cuprins

Capitolul I. Domeniul neuropsihologiei (cognitive si evolutive)....................................3

Capitolul II. Viata psihica la "inceputuri"...........................12

Capitolul III. Reflectarea si celula nervoasa............................................24

Capitolul IV. Reflectarea si organizarea medulara a sistemului nervos..........................................35

Capitolul V. Sediul funtiilor vitale - trunchiul cerebral...............................................43

Capitolul VI. Controlul paleocefalic al vietii tonigene si afective...............51

Capitolul VII. Inteligenta si controlul neocefalic al activitatilor cognitive..................................64

Capitolul VIII. Finalitatea heomerstatica neuropsihica si inalta performanta...............................76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Neuropsihofiziologia cognitiva si evolutiva". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.