Nevointa sotilor in cadru familiei crestine

Trimisa la data: 2009-05-04
Materia: Teologie
Pagini: 51
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Iustina_O
Lucrare de licenta despre Nevointa sotilor in cadru familiei crestine
In secolul al IV-iea asistam la institutionalizarea in Biserica a vietuirii in feciorie si la conturarea intr-un mod tot mai pregnant a monahismului crestin. De aceea, si Parintii veacului de aur manifesta, ca si cei dinaintea lor, o preferinta pentru feciorie. De altfel, aproape cu totii au fost necasatoriti. Fecioria este, in conceptia multora dintre ei, starea primilor oameni in rai, inainte de caderea in pacat. Preocupati de acest mod de viata si de statutul fecioriei in sanul comunitatii crestine, ei au scris lucrari speciale dedicate acestui fel de vietuire.

Cu toate acestea, aceiasi Parinti ai Bisericii au lasat cuvinte nemuritoare cu privire la casatorie, nasterea de prunci si in general fata de familia crestina. Urmand invatatura si atitudinea Mantuitorului si a Sfintilor Apostoli, ei au subliniat locul si rolul casatoriei, ca si cinstea de care se bucura ea in comunitatea crestina. De altfel ca Pastori ai Bisericii. ei nu puteau fi indiferenti fata de situatia majoritatii credinciosilor lor care erau casatoriti.

Preocuparea lor pentru problemele familiei crestine se datoreaza si contestarii din partea unor eretici a originii, a sfinteniei si a cinstirii casatoriei. Ei au subliniat faptul ca nunta este tip al prezentei lul Hristos, al unirii lui Hristos cu Biserica. Ea este randuita de Insusi Dumnezeu. de aceea nimanui nu ii este ingaduit sa o dispretuiasca. Casatoria si familia nu sunt o piedica in calea virtutii, acestea fiind randuite de Insusi Creatorul universului.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nevointa sotilor in cadru familiei crestine

Lucrare de licenta despre Nevointa sotilor in cadru familiei crestine
Cuprins

I.Introducere...........................4
1.Semnificatia umana a unirii conjugale..........................4
2.Functii si valente religioase ale legaturii matrimoniale.......5

II.Taina nuntii.........................8
1.Unirea conjugala......................9
2.Exigente si finalitati ale unirii sotilor crestini............10
3.Convietuirea conjugala. 16
4.Problema copiilor in contextul angajamentului familial crestin........18

III.Pacate impotriva casatoriei........26

IV. Concluzii..........................49

Note bibliografice.....................66

Bibliografie...........................71

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nevointa sotilor in cadru familiei crestine". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.