Nevointa sotilor in cadru familiei crestine

Trimisa la data: 2009-05-04 Materia: Teologie Pagini: 51 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Iustina_O
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Nevointa sotilor in cadru familiei crestine
In secolul al IV-iea asistam la institutionalizarea in Biserica a vietuirii in feciorie si la conturarea intr-un mod tot mai pregnant a monahismului crestin. De aceea, si Parintii veacului de aur manifesta, ca si cei dinaintea lor, o preferinta pentru feciorie. De altfel, aproape cu totii au fost necasatoriti. Fecioria este, in conceptia multora dintre ei, starea primilor oameni in rai, inainte de caderea in pacat. Preocupati de acest mod de viata si de statutul fecioriei in sanul comunitatii crestine, ei au scris lucrari speciale dedicate acestui fel de vietuire.

Cu toate acestea, aceiasi Parinti ai Bisericii au lasat cuvinte nemuritoare cu privire la casatorie, nasterea de prunci si in general fata de familia crestina. Urmand invatatura si atitudinea Mantuitorului si a Sfintilor Apostoli, ei au subliniat locul si rolul casatoriei, ca si cinstea de care se bucura ea in comunitatea crestina. De altfel ca Pastori ai Bisericii. ei nu puteau fi indiferenti fata de situatia majoritatii credinciosilor lor care erau casatoriti.

Preocuparea lor pentru problemele familiei crestine se datoreaza si contestarii din partea unor eretici a originii, a sfinteniei si a cinstirii casatoriei. Ei au subliniat faptul ca nunta este tip al prezentei lul Hristos, al unirii lui Hristos cu Biserica. Ea este randuita de Insusi Dumnezeu. de aceea nimanui nu ii este ingaduit sa o dispretuiasca. Casatoria si familia nu sunt o piedica in calea virtutii, acestea fiind randuite de Insusi Creatorul universului.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Nevointa sotilor in cadru familiei crestine

Lucrare de licenta despre Nevointa sotilor in cadru familiei crestine
Cuprins

I.Introducere...........................4
1.Semnificatia umana a unirii conjugale..........................4
2.Functii si valente religioase ale legaturii matrimoniale.......5

II.Taina nuntii.........................8
1.Unirea conjugala......................9
2.Exigente si finalitati ale unirii sotilor crestini............10
3.Convietuirea conjugala. 16
4.Problema copiilor in contextul angajamentului familial crestin........18

III.Pacate impotriva casatoriei........26

IV. Concluzii..........................49

Note bibliografice.....................66

Bibliografie...........................71
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nevointa sotilor in cadru familiei crestine". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.