Nevralgia sciatica

Trimisa la data: 2010-07-19
Materia: Medicina
Pagini: 28
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Costi_S
Lucrare de licenta despre Nevralgia sciatica
La individul adult se produce un anumit decalaj intre solicitarile functionale ale sistemului osteo - musculo - ligamentar al coloanei vertebrale si structura acestor tesuturi. Un individ dupa 30 de ani indeplineste in general aceleasi munci fizice ca unul de 20 de ani desi se stie ca dupa varsta de 30 de ani discurile vertebrale prezinta leziuni degenerative de senescenta. In acest mod se poate intelege incidenta crescuta a sciaticii la indivizii de varsta mijlocie.

Sexul. Sciatica apare mai frecvent la barbati decat la femei ceea ce se poate explica prin faptul ca barbatii sunt mai expusi traumatismelor si surmenajului functional al coloanei. La femei in afara de traumatisme si surmenaj functional sciatica poate sa apara ca urmare a modificarilor coloanei lombare suprasolicitata de pilda in obezitatile endocrine dupa sarcini.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nevralgia sciatica

Cuprins

I.Generalitati si definitia bolii........3

II.Etiopatogenie............3

III.Simptomatologie..........4

IV.Criterii pentru sustinerea diagnosticului.........8

V.Diagnostic diferential........10

VI.Evolutia bolii..........11

VII.Pronostic..........11

VIII.Tratament - Profilactic......11

IX.Cura balneara..........24

X.Concluzii........25

XI Bibliografie..............26

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nevralgia sciatica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.