Nivelele energetice ale ionilor liberi in cristalele impure

Trimisa la data: 2009-07-07
Materia: Fizica
Pagini: 37
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oreste_P
Lucrare de licenta despre Nivelele energetice ale ionilor liberi in cristalelor impure
Analiza datelor experimentale a dovedit ca aproximatia cuplajului LS are un domeniu limitat de aplicabilitate. In cazul in care H2 >> H1, adica interactiunea spin-orbit[ este mare fata de respingerea electrostatica dintre electroni, se obtine un alt tip de cuplaj si anume j-j.Daca interactiunea spin-orbita este mare, conceptul de moment cinetic orbital si moment cinetic de spin al unui electron separat isi pierde semnificatia. Se poate vorbi numai de momentul cinetic total al unui electron, deoarece numai acesta se conserva.

Cuplajul sub forma pura se intalneste rar in spectrele atomic, in special in structura spectrelor elementelor grele se apropie foarte mult de structura caracteristica a cuplajului . Acest tip de cuplaj se realizeaza frecvent in paturile nucleare. De regula, nivelele atomilor usori de la inceputul si mijlocul sistemului periodic al elementelor, ce corespund starilor slab excitate, sunt bine descrise de aproximatia cuplajului . Aceasta aproximatie nu mai este valabila pentru nivele puternic excitate ale atomilor grei.Dintre cele doua cuplaje este preferat cel care indica o legatura mai stabila. In cazul atomilor grei si foarte grei se observa tipuri de cuplaj intermediar, ce reprezinta un amestec de cele doua tipuri de cuplaje pure.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nivelele energetice ale ionilor liberi in cristalele impure

Lucrare de licenta despre Nivelele energetice ale ionilor liberi in cristalelor impure
Cuprins

Capitolul I. Elemente de simetrie ale moleculelor si cristalelor.......3
1.1 Elemente si operatii de simetrie pentru molecule.............3
1.2 Grupuri de simetrie ale moleculelor.....................7
1.3 Simetria cristalelor..........................10
1.4 Reprezentari ale grupurilor.........................12

Capitolul II. Nivele energetice ale ionilor liberi..................14
2.1 Aproximatia campului central..................................14
2.2 Cuplajul LS..................................20
2.3 Cuplajul jj....................................21
2.4 Starile permise ale ionilor liberi..........................22

Capitolul III. Despicarea nivelelor energeticeale ionilor in camp cristalin.................23
3.1 Ionul in camp cristalin.....................................23
3.2 Camp slab.......................................25
3.3 Camp tare...........................................29

Capitolul IV. Aplicatii............................31
4.1 Calculul despicarilor................................31

Bibilografie.............................37

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nivelele energetice ale ionilor liberi in cristalele impure". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.