Nivelul de risc de imbolnavire profesionala si accidentare pentru locurile de munca

Trimisa la data: 2009-11-17
Materia: Management
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Rodica_O
Lucrare de licenta despre Nivelul de risc de imbolnavire profesionala si accidentare pentru locurile de munca
Masuri de prevenire a accidentelor de munca si imbolnavirilor profesionale - modalitati tehnice si organizatorice a realizarii securitatii muncii.Mediu de munca - ansamblul conditiilor fizice, chimice, biologice si psihosociale in care unul sau mai multi executanti isi realizeaza sarcina de munca.Mijloace de productie - totalitatea mijloacelor de munca (cladiri,instalatii, masini, unelte, mijloace de transport etc.) si a obiectelor muncii (materii prime, produse intermediare etc.) utilizate in procesul de productie a bunurilor materiale.

Nivel de risc - indicator conventional ce exprima sintetic si cumulativ dimensiunea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala existente intr-un sistem de munca. Se determina in cadrul activitatii de evaluare, pe baza combinatiei dintre gravitatea si probabilitatea consecintelor maxim previzibile ale actiunii factorilor de risc existenti in sistemul respectiv asupra personalului. Nivel de risc acceptabil sau risc rezidual - nivel de risc admis prin conventiile sociale in materie de securitate a muncii. Riscul rezidual este riscul cu gravitatea consecintelor redusa si probabilitate mica sau medie,

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nivelul de risc de imbolnavire profesionala si accidentare pentru locurile de munca

Cuprins

Capitolul I. Introducere. Definitii. Necesitatea efectuarii evaluarii riscurilor de accidentare la locurile de munca. Utilitatea actiunii.......................................3

Capitolul II. Prezentarea metodei de evaluare a riscurilor de accidentare............................................13

Capitolul III. Aplicarea concreta a metodei la sistemul de munca..................................................15
3.1. Descrierea sistemului de munca..............................16
3.2. Colectivul de evaluare...............................19
3.3. Descrierea componentelor locurilor de munca...........................................19
3.4. Identificarea factorilor de risc si intocmirea fisei de evaluare.............................................23
3.5. Intocmirea planului de masuri...................................34

Capitolul IV. Calculul nivelului de risc global agregat pe unitatea analizata....................................................78

Capitolul V. Concluzii..........................................82

Bibliografie...............................................84

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nivelul de risc de imbolnavire profesionala si accidentare pentru locurile de munca". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.