Nivelul fizic al unui sistem de comunicatie

Trimisa la data: 2010-02-19
Materia: Fizica
Pagini: 120
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_Si
Lucrare de licenta despre Nivelul fizic al unui sistem de comunicatie
Intr-un sistem de comunicatii exista 3 factori de limitare: puterea de transmisie limitata, zgomotul si interferenta si imposibilitatea de a obtine o latime de banda dorita ( cat mai mica ). GSM este un sistem de comunicatii de banda limitata intr-un mediu ostil. Pentru a inlatura erorile introduse de canalul de transmisie, se realizeaza o codare a canalului, codare ce tine cont de redundanta datelor vocale. Astfel in structura de date vor exista biti mai importanti si altii mai putin importanti acodandu-li-se protectii diferite. Daca statiile mobile trec dintr-o celula in alta celula, atunci ele se vor angaja intr-o conversatie ordonata cu statiile de baza si cu celelalte statii mobile, conversatie numita semnalizare.

Aceste mesaje de semnalizare contin printre altele, semnale de baza si rapoarte BER, comenzi de ajustarea puterii si de alinierea in timp, instructiuni in starea off si testari de ascultare a canalului pentru egalizarea ajustarilor.GSM de baza se refera la prima generatie a acestor sisteme, instalata in prezent in fiecare tara europeana. Aceasta utilizeaza doua benzi de frecventa de 25 MHz, in gama de 900 MHz, statia mobila transmite in gama 890 - 915 MHz, iar statia de baza transmite in banda de 935 - 960 MHz. Punctele finale din nivelul fizic sunt statia mobila si statia de baza si in functie de ordinea in care privim ierarhia retelei, directia MS-BTS este numita legatura directa ( uplink-ul ), iar directia BTS-MS este numita legatura inversa ( downlink-ul ).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nivelul fizic al unui sistem de comunicatie

Lucrare de licenta despre Nivelul fizic al unui sistem de comunicatie
Cuprins

Capitolul I. Evolutia catre sistemele radio mobile celulare.........................................3
1.1. Scurt istoric ..................................3
1.2. Standarde.....................................4
1.3. Aspectul comercial al comunicatiilor celulare.......................6
1.4. Tranzitia de la sistemul celular analogic la sistemul digital...........................................7
1.5. Aspecte economice si politice.............................8

Capitolul II. Sisitemul digital celular de telefonie mobila Paneuropean..........................................................9
2.1. Istoricul sistemului GSM...................................9
2.2. Servicii oferite de un sistem GSM............................11
2.3. Conceptul celular................................12
2.4. Arhitectura sistemului celular................................17
2.5. Localizarea abonatilor si realizarea convorbirilor......................................30
2.6. Transmisii de date intr-o retea celulara digitala.........................40

Capitolul III. Nivelul fizic.....................................44

Capitolul IV. Concluzii......................................117

Bibliografie.......................................................120

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nivelul fizic al unui sistem de comunicatie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.