Nivelurile de uzura si confort ale unei biblioteci din Romania

Trimisa la data: 2009-09-25
Materia: Constructii
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Bianca_S
Lucrare de licenta despre Nivelurile de uzura si confort ale unei biblioteci din Romania
Prezentarea Monumentului "Biblioteca Municipala Roman"
Cladirea "Bibliotecii Municipale Roman", parte a patrimoniului national, a fost construita in 1864 ca rezidenta a boierului Vasile Ioachim. Ulterior prin donatie a devenit proprietatea Primariei orasului Roman si a functionat ca sediu al acesteia. In momentul construirii noului sediu al primariei situat in centrul civic al orasului, casa Vasile Ioachim a adapostit un camin de batrani iar incepand din anul 1974 este sediul bibliotecii municipale Roman.

Amplasata la intersectia a doua din strazile importante ale orasului, respectiv str. Cuza - Voda si b-dul N. Titulescu si in apropierea unor cladiri de marca in arhitectura romascana, cladirea ce in prezent serveste drept sediul bibliotecii municipale este unul din reperele arhitecturale ale orasului.

Volumul, cu un singur nivel si acoperis inalt de tabla zincata, este alcatuit din doua corpuri diferite atat ca tratare a fatadelor cat si ca orientare avand intre ele ca punct de inflexiune volumul inalt de 18 m al unui turn - campanila, unic din punct de vedere al aspectului si al functionalitatii in arhitectura orasului. Spre interior fatadele celor doua corpuri marginesc o curte poligonala, tampon intre spatiul public si spatiile interioare. Accesul in curte se face printr-o poarta de fier forjat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nivelurile de uzura si confort ale unei biblioteci din Romania

Lucrare de licenta despre Nivelurile de uzura si confort ale unei biblioteci din Romania
Cuprins

Capitol 1. Introducere .............................................................. 3

Prezentarea tematicii operei de arta .............................................................. 13

Studiul naturii materialului si analiza tehnicii artistice .............................................................. 13

Istoric al utilizarii diferitelor materiale la realizarea constructiilor si monumentelor .............................................................. 14

Datarea constructiilor si monumentelor istorice .............................................................. 19

Metode de analiza a structurilor .............................................................. 20

Capitol 2. Prezentarea Monumentului "Biblioteca Municipala Roman" .............................................................. 22

Motivarea expertizei .............................................................. 28

Cutremure vrancene semnificative .............................................................. 31

Particularitati privind expertizarea si reabilitarea monumentelor istorice .............................................................. 35

Capitol 3. Expertiza tehnica .............................................................. 38

Incadrarea constructiei in grupe si categorii .............................................................. 48

Metodologia de expertizare .............................................................. 51

Bibliografie .............................................................. 52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nivelurile de uzura si confort ale unei biblioteci din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.