Norma juridica in timp, spatiu si asupra persoanei

Trimisa la data: 2009-05-08
Materia: Drept
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Octavian_O
Lucrare de licenta Norma juridica in timp,spatiu si asupra persoanei
Intrarea in vigoare a normei juridice este nemijlocit legata de imprejurarea ca orice noua reglementare, adresandu-se oamenilor(conduitei lor)trebuie sa fie recunoscuta de catre acestia. Exista in drept principiul nemo consetur ignorare legem(jus) - nimeni nu se poate scuza invocand necunoasterea legii. Pentru ca acest principiu sa nu fie o simpla fictiune, trebuie asigurate conditiile cunoasterii normei de drept si de aceea este de principiu ca normele juridice intra in vigoare de la data aducerii lor la cunostinta publica(data publicarii lor sau data la care ele au fost efectiv aduse la cunostinta).

Din momentul intrarii sale in vigoare norma juridica guverneaza deplin relatiile sociale ; din acest moment nimeni nu se poate sustrage comandamentului normei juridice pe motiv ca nu o cunoaste. Aceasta regula se aplica prin aceea ca autoritatea normei juridice, obligativitatea sa, ar fi puse sub semnul indoielii daca s-ar admite cauza ignorantei. Functioneaza, deci, in aceasta meserie, o prezumtie absoluta a conoasterii legii, prezumtie ce nu poate fi rasturnata prin dovada contrarie. In baza acestei prezumtii toti cetatenii trebuie sa cunoasca legile. Necunoasterea dreptului vatama( ignorantia juris nocet).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Norma juridica in timp, spatiu si asupra persoanei

Lucrare de licenta Norma juridica in timp,spatiu si asupra persoanei
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind normele juridice......................................3

Capitolul II. Actiunea in timp a normei juridice......................3
Sectiunea I: Consideratii generale.............................7
Sectiunea a II-a: Intrarea in vigoare a normei juridice..................................8
Sectiunea a III-a: Principiile actiunii in timp a normei juridice.............................................10
Sectiunea a IV-a: Iesirea din vigoare a normei juridice...............15

Capitolul III. Actiunea normei juridice in spatiu si asupra persoanelor....................................19
Sectiunea I: Notiuni generale...............................19
Sectiunea a II-a: Principiul teritorialitatii normei juridice si exceptii de la acest principiu.................................20
Sectiunea a III-a: Efectele normelor juridice straine in Romania..........................................30
Sectiunea a IV-a: Actiunea normelor juridice asupra persoanelor.........................................32
Sectiunea a V-a: Aplicarea legii straine si luarea in considerare a legii straine...............................................35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Norma juridica in timp, spatiu si asupra persoanei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.