Notiunea de contract de transport din perspectiva comertului international

Trimisa la data: 2010-07-28 Materia: Drept Pagini: 56 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Claudiu_Po
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Notiunea de contract de transport din perspectiva comertului international
Transporturile au fost dintotdeauna definite a fi cai de comunicatie - rutiere, feroviare, fluviale, maritime, aeriene - prin care se asigura traficul de persoane si marfa dintr-un loc in altul. Fiecare ramura si fiecare mijloc de transport s-a dezvoltat intr-o ambianta economica generala, potrivit unor principii specifice.Cele mai importante principii care guverneaza transportul international sunt aceleasi care guverneaza si transportul intern, si anume: rapiditatea, fluiditatea, siguranta, la care se adauga unele principii specifice ramurii respective.

Conceptul de transport international include un sistem de comunicatii care depaseste frontierele nationale ale statelor. Acest concept defineste cooperarea dintre doua sau mai multe state si managementul si structurarea subsistemelor astfel incat acestea sa se subsumeze sistemului international respectiv. Asadar, transportul international este un sistem de comunicatii caruia ii sunt subsumate mai multe subsisteme, articulate intr-o structura armonioasa in masura sa asigure traficul de calatori si de marfa dincolo de frontierele statelor, sistem care este guvernat de principiile rapiditatii, fluiditatii si sigurantei cat mai depline.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Notiunea de contract de transport din perspectiva comertului international

Lucrare de licenta despre Notiunea de contract de transport din perspectiva comertului international
Cuprins

Capitolul I Aspecte introductive..................5

Capitolul II Contractul de transport rutier international.......13

Capitolul III Contractul de transport feroviar international.......19

Capitolul IV Contractul de transport maritim international.........29

Capitolul V Contractul de transport aerian international..........40

Capitolul VI Contractele de transport Multimodal(combinat)........50

Capitolul VII Concluzii...........................55


Bibliografie..........................56
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Notiunea de contract de transport din perspectiva comertului international". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.