Notiunea de stingere a obligatiilor din perspective teoretice si practice

Trimisa la data: 2010-09-14
Materia: Drept
Pagini: 94
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniel_R
Lucrare de licenta despre Notiunea de stingere a obligatiilor din perspective teoretice si practice
La un moment dat s-a considerat a fi de prisos ca delicventul sa apara ca propriul sau garant. Delicventul se obliga direct, astfel incat cele doua elemente ale obligatiei se contopesc. Din momentul in care delicventul se obliga direct, procesul de formare al obligatiei s-a incheiat. Ca efect al intelegerii intervenite, pagubasul apare in calitate de creditor, iar delicventul in calitate de debitor.

Revazand intreaga evolutie a procesului de elaborare a obligatiei constatam ca in toate fazele, elementul dominant a fost cel al raspunderii, intemeiat la origine pe constrangerea materiala. Societatea gentilica a recurs la asemenea forme de constrangere intrucat numai ele erau de natura sa constituie o garantie autentica, in acel stadiu de dezvoltare al ideilor si institutiilor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Notiunea de stingere a obligatiilor din perspective teoretice si practice

Lucrare de licenta despre Notiunea de stingere a obligatiilor din perspective teoretice si practice
Cuprins

Capitolul I Consideratii istorice privind stingerea obligatilor......1

Capitolul II Conceptul de obligatii..............9

Capitolul III Contractul.............22

Capitolul IV Solutio(Plata) - CA Mod de stingere a obligatiilor......39

Capitolul V Moduri voluntare de stingere a obligatiilor.............49

Capitolul VI Moduri legale de stingere a obligatiilor................61

Concluzii...........93

Bibliografie........94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Notiunea de stingere a obligatiilor din perspective teoretice si practice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.