Notiuni de chimioterapie antineoplazica - Studiu clinic asupra cardiotoxicitatii induse de 5 - fluorouracil

Trimisa la data: 2010-07-28
Materia: Medicina
Pagini: 90
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_I
Lucrare de licenta despre Notiuni de chimioterapie antineoplazica. Studiu clinic asupra cardiotoxicitatii induse de 5 - fluorouracil
Spre deosebire de majoritatea ipotezelor precedente, care considera cardiotoxicitatea indusa de 5-FU ca fiind disociata de efectul sau terapeutic, ipoteza mentionata (139) presupune o susceptibilitate crescuta a celulelor miocardice normale la actiunea proapoptotica a 5-FU (bine cunoscuta la nivelul celulelor tumorale, dar neevidentiata si nestudiata pana in prezent la nivelul celulelor miocardice).

Date semnificative ale apoptozei sint prezentate in urmatorul capitol; un studiu experimental care sustine ipoteza enuntata este expus la "contributii personale".De mentionat ca ipoteza apoptozei celulelor cardiace indusa de 5-FU favorizeaza teoria cardiotoxicitatii directe, expusa anterior.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Notiuni de chimioterapie antineoplazica - Studiu clinic asupra cardiotoxicitatii induse de 5 - fluorouracil

Cuprins

I. Introducere..........3

II. Partea generala

Capitolul I Modalitati de afectare cardiaca la pacientii neoplazici...........4
Capitolul II Terapia iradianta - aspecte cardiotoxice...........9
Capitolul III Cardiotoxicitatea agentilor antineoplazici.........11
Capitolul IV Sindromul de cardiotoxicitate indus de 5-fluorouracil .
Capitolul V Apoptoza si terapia antineoplazica........62

III. Contributie personala
Studiu clinic prospectv asupra cardiotoxicitatii induse de 5-fluorouracil..........70

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Notiuni de chimioterapie antineoplazica - Studiu clinic asupra cardiotoxicitatii induse de 5 - fluorouracil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.