Notiuni generale privind Administratia Publica in Romania

Trimisa la data: 2010-02-25
Materia: Administratie Publica
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: George_St
Lucrare de licenta despre Notiuni generale privind Administratia Publica in Romania
Statalitatea este, in prezent, principiul dominant al organizarii politice, lumea fiind "parcelata" in state separate care, prin recunoastere reciproca, formeaza sistemul international de state.Statul este o institutie unica, aflandu-se deasupra celorlalte organizari ale societatii. Pentru a exista, statul trebuie sa intruneasca in mod indispensabil trei elemente: teritoriul, populatie si guvern, ceea ce inseamna ca statul este definit ca o colectivitate umana, instalata permanent pe un anumit teritoriu si avand o structura de organe proprii care se bucura de suveranitate.

Rolul statului ca principala institutie de organizare si conducere politica a societatii se infaptuieste prin anumite functii: legislativa, judecatoreasca, organizatorica, economica, sociala, educativ-culturala, ecologica, de aparare a tarii, de organizare a colaborarii cu statele lumii si, nu in ultimul rand, statul indeplineste un rol administrativ, prin care asigura servicii catre populatie pentru desfasurarea normala a tuturor activitatilor precum: energie, transporturi, salubritate .

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Notiuni generale privind Administratia Publica in Romania

Cuprins

Introducere..........3

1.Notiuni generale privind administratia in Romania...........4

2.Guvernul Romaniei............13

3.Ministerele..........25

4.Autoritatile administrative centrale autonome.........37

5.Studiu de drept comparat privind evolutia ministerului apararii (nationale) in perioada 1990-2008.........65

6.Concluzii..........77

7.Bibliografie selectiva...........79
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Notiuni generale privind Administratia Publica in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.