Nulitatea actului juridic civil si regimul juridic al acesteia

Trimisa la data: 2009-08-30
Materia: Drept
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Teodor_Va
Lucrare de licenta despre Nulitatea actului juridic civil si regimul juridic al acesteia
Alti autori privesc din alt unghi de abordare functiile nulitatii distingand intre functia potentiala a nulitatii si functia operativa. Perioada interimara, de provizorat, ce incepe concomitent cu nasterea operatiunii imperfecte este urmata, in mod obisnuit, de interventia organului de jurisdictie, care dispune anularea. Rezulta astfel ca actiunea nulitatii consta initial in efecte potentiale; ea produce consecinte operative, radicale, de-abia in faza contencioasa.
functia potentiala a nulitatii.

In perioada interimara, actul juridic imperfect dainuie ca titlu executor. Desi viciat, el produce in fapt efecte normale, care ii sunt inerente, ca si cum ar fi pe deplin valabil. Ca atare, nimic nu impiedica un inceput de executare sau chiar indeplinirea integrala de catre parti a obligatiilor asumate. Totodata, operatiunea incheiata se bucura, media tempora, de prezumtia de validitate - o aparenta de existenta legala, totusi suficienta pentru a o inscrie, prin materialitatea si prin consecintele ei, in circuitul civil. In faza interimara este cu putinta ca partile sa procedeze, din proprie initiativa la validarea actului juridic, intrarea subsecventa in legalitate, avand ca rezultat sa preintampine o eventuala nimicire pe care nulitatea latenta o prevesteste.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nulitatea actului juridic civil si regimul juridic al acesteia

Cuprins

Capitolul I. Notiunea si delimitarea nulitatii actului juridic civil..................................................3
I.1 Notiunea nulitatii actului juridic civil............................3
I.2 Delimitarea nulitatii fata de alte institutii de drept civil......................................12

Capitolul II. Clasificarea nulitatii, cauzele de nulitate si regimul juridic al nulitatii actului juridic...............................18
II.1 Clasificarea nulitatii actului juridic civil......................18
II.2 Cauze de nulitate a actului juridic civil.......................30
II.3 Regimul juridic al nulitatii actului juridic civil...........................................50

Capitolul III. Efecetele nulitatii actului juridic.....................61
III.1 Notiunea efectelor nulitatii..............................61
III.2 Principiile efectelor nulitatii si exceptiile lor.........................................64

Capitolul IV. Propuneri de lege ferenda.............................81

Bibliografie..............................................89

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nulitatea actului juridic civil si regimul juridic al acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.