Nulitatea si rezolutiunea actului juridic civil

Trimisa la data: 2013-10-26
Materia: Drept
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: olg24rac
Lucrare de licenta despre Nulitatea si rezolutiunea actului juridic civil
In legislatia noastra civila nu exista o definitie a nulitatii; de aceea definirea ei, asemenea altor institutii, a revenit doctrinei. O definitie care s-a impus prin conciziunea sa este aceea care defineste nulitatea ca fiind acea sanctiune "ce lipseste actul juridic de efectele contrarii normelor juridice edictate pentru incheierea sa valabila ".Desi aceasta definitie poate fi retinuta, la o analiza de detaliu observam ca ea circumscrie continutul notiunii de nulitate prin caracteristici negative ("efectele contrarii normelor juridice") si nu pozitive, afirmative.

De alta parte, definitia reprodusa lasa impresia ca in urma sanctiunii nulitatii actul juridic exista in continuare, ca acesta ar supravietui, ceea ce evident nu este exact. In adevar, ceea ce ramane dintr-un act juridic lovit de nulitate este doar existenta sa materiala (invelisul sau coaja sa), care insa, in contextul analizat, nu ne intereseaza. intotdeauna desfiintarea actului juridic - totala sau partiala - va desfiinta in aceeasi masura si efectele sale. In sfarsit, nu trebuie uitat ca vorbim in primul rand de nulitatea actului juridic civil si numai apoi de nulitatea efectelor unui astfel de act cu este casatoria sau nulitatea contractelor civile.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nulitatea si rezolutiunea actului juridic civil

Cuprins

Introducere..........3

Capitolul I.Sanctiunile dreptului civil si sfera lor de cuprindere.....4

Capitolul II.Institutia nulitatii intre vechiul si noul cod civil......15

Capitolul III.Rezolutiunea intre vechiul si noul cod civil........49

Capitolul IV.Nulitatea si rezolutiunea studiu comparativ......76

Capitolul V.Concluzii de lege ferenda........79

Capitolul VI.Bibliografie........91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nulitatea si rezolutiunea actului juridic civil". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.