Nursing in cazuri de rubeola

Trimisa la data: 2010-01-03
Materia: Medicina
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_B
Lucrare de licenta despre Nursing in cazuri de rubeola
Aceste masuri vizeaza populatia feminina pentru profilaxia rubeolei la varsta fertila: profilaxia pasiva cu gamaglobuline "standard" sau cu imunoglobuline umane specifice antirubeolice, este indicata numai pentru gravidele contacte de rubeola receptive, care nu accepta avortul terapeutic si doresc sa mentina sarcina Efectul preventiv este insa dubios sau inexistent, obtinandu-se numai o suprimare (sau atenuare) a simptomatologiei bolii si o diminuare si scurtare a excretiei faringiene a virusului. Viremia nu este prevenita decat inconstant, riscul de rubeola congenitala neputand fi evitat.

Administrarea trebuie sa se faca, cat mai curand dupa expunerea infectanta, iar doza utila este de 20 ml IM. profilaxia activa - cu virus rubeolic viu atenuat a fost introdus din 1969, cu tulpina Cemdehi P.P.
Ulterior, s-au introdus vaccinuri cu alte tulpini (HPV-77 si RA-27/3).
Primele doua tulpini confera o imunitate mai slaba si reactii mai puternice, in timp ce vaccinul RA-27/3 este mai bine tolerat si induce titruri H.A.I. protective si de durata S-a incercat si un vaccin cu o tulpina de virus rubeolic atenuat, din Japonia, despre care exista unele date ca nu ar fi teratogen. Vaccinul rubeolic se aplica intr-o singura doza pe cale parenterala. Conversiunea serologica dupa vaccin este de 95-100%.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nursing in cazuri de rubeola

Cuprins

Capitolul I. Introducere si istoricul bolii.......................................................3

Capitolul II. Date din literatura de specialitate.........................................................5

Capitolul III. Tratamentul in rubeola....................................................16

Capitolul IV. Planul de ingrijire. Nursing al cazurilor practice.....................................................38

Capitolul V. Concluzii.......................................46

Anexa...............................................................49

Bibliografie........................................................54
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nursing in cazuri de rubeola". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.