Nuvelistica ca expresie romaneasca pentru un autor european

Trimisa la data: 2010-10-13
Materia: Litere
Pagini: 51
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_Fi
Lucrare de licenta despre Nuvelistica ca expresie romaneasca pentru un autor european
Strabunicii lui Liviu ar fi originari din Rebra, localitate aflata la poalele muntilor Rodnei. Facand aceasta afirmatie, Nicolae Iorga se bazeaza pe onomastica. Ion Tetrovici va marturisi cu prilejul primirii scriitorului in Academia Romana, ca Rebreanu s-ar fi nascut in acel colt nasaudean la granita Transilvaniei cu Moldova, motivand: "Cum vezi, iubite coleg, te-am tras putin de partea Moldovei mele, si poate mai tare decat trebuia, dar asa se intampla cu scriitorii mari: ajunge o umbra de justificare ca sa-i revendice toata lumea"

Clemente Pleianu reuseste, intr-o monografie a satului Chiuza, sa descopere pe strabunicul scriitorului, Andrei Rebreanu, care provenea dintr-o familie cu patru copii. Casatorindu-se cu Teodosia, Andrei dobandeste sapte copii, printre care si Samoila, bunicul scriitorului. in 1860 Samoila va pleca din ulita Bradestilor in ulita Hrubelor, la parintii Irinei Bulea, cu care se casatoreste. Aici se va naste la 22 aprilie 1962 Vasile Rebreanu. Liviu, Vasile, tatal lui, si Samoila-bunicul vor ocupa un loc central in cadrul familiilor lor, deoarece sunt primii nascuti.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Nuvelistica ca expresie romaneasca pentru un autor european

Lucrare de licenta despre Nuvelistica ca expresie romaneasca pentru un autor european
Cuprins

Argument................3

Capitolul I. L.Rebreanu - O viata pentru o opera.............5

Capitolul II. Nuvelistica - inceputul carierei literare al lui L. Rebreanu.................14

Capitolul III Tipologia personajelor...........37

Capitolul IV. Concluzii............49

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Nuvelistica ca expresie romaneasca pentru un autor european". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.