O abordare critica a contradictiilor globalizarii

Trimisa la data: 2009-06-21
Materia: Geografie
Pagini: 104
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihaela_Du
Lucrare de licenta despre O abordare critica a contradictiilor globalizarii
Elementele care contribuie la globalizare sunt schimbarile tehnologice, costurile din ce in ce mai reduse ale transporturilor si comunicatiilor, amplificarea schimburilor comerciale si interdependenta financiara dintre tari. Fenomenul globalizarii implica dizolvarea autoritatii la un nivel inalt de organizare socio-politica, creeaza libertati cu care omul nu s-a mai confruntat pana acum, favorizeaza disparitia trasaturilor culturale si istorice ale diferitelor natiuni, creaza cultura de masa. La nivelul indivizilor globalizarea inseamna generalizare, uniformizare, eliberarea de sub restrictiile traditionale ( de tip moral ) ; efectul fiind de descompunere pe ansamblu.

La nivelul economic firmele au renuntat la afaceri auxiliare pentru a se focaliza pe domeniile in care pot fi competente global. Acest obiectiv tinta face ca firmele sa dezvolte afaceri globale vaste. Astfel, globalizarea a favorizat aparitia monopolurilor gigantice, eventual a oligopolurilor.in acest context, dispare posibilitatea protejarii locale a pietei ( odata cu disparitia granitelor ), deci sansele ca noi jucatori sa apara pe piata se diminueaza. Favorizeza companiile deja existente pe piata si le vor da posibilitatea sa-si imbunatateasca pozitia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre O abordare critica a contradictiilor globalizarii

Cuprins

Introducere..................................................5

Capitolul I. Globalizarea..........................................6
1.1 Scurt istoric....................................6
1.2 Globalizarea - fenomen contemporan...............................9

Capitolul II. Institutiile globalizarii............................16
2.1 Aspecte generale...............................16
2.2 Organizatia Natiunilor Unite.................................17
2.3 Fondul Monetar International.................................24
2.4 Banca Mondiala..................................28
2.4 Organizatia Mondiala a Comertului................................32

Capitolul I. Problemele globalizarii si contradictiile ce rezulta din acestea......................................................36
3.1 Rolul globalizarii in problema mediului inconjurator.........................................36
3.2 Problema saraciei..........................................46
3.3 Problema spalarii de bani si coruptia ce decurge din acest fenomen.....................................................52
3.4 Perspective geopolitice si geostrategice ale evolutiei viitoare a crizei armelor de distrugere in masa..............................59
3.5 Activitatiile institutiilor mondiale in contextul rezolvarii problemelor pe care le ridica globalizarea..........................79

Concluzii.................................................100

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "O abordare critica a contradictiilor globalizarii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.