Obiceiuri de nunta traditionale si moderne

Trimisa la data: 2010-08-30
Materia: Sociologie
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ana_T
Lucrare de licenta despre Obiceiuri de nunta traditionale si moderne
Nunta constituie un fenomen ce intersecteaza toate categoriile sociale, avand implicatii juridice, economice, estetice si spirituale profund ancorate in viata satului. Diferentierile zonale sau particularitatile locale, pe care le releva obiceiul in complexitatea sa, nu estompeaza nucleul comun al semanticii ceremonialului marital.

Impactul dur produs de urbanizare si proletarizare fortata din ultima jumatate de secol, care a afectat zone intinse ale mentalitatilor traditionale, a fost mai putin resimtit in cazul nuntii. Intelegand casatoria ca un eveniment esential al destinului propriu, orice membru al colectivitatii satesti, aflat adesea la distante mari de locul natal, si-a pastrat obiceiurile de casa si, mai cu seama, acea filozofie a vietii mostenita din strabuni. Este tonic sa constatam cat de benefic a actionat, si in acest domeniu , acea forta a pastrarii despre care pomenea etnologul german Paul Sartori.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Obiceiuri de nunta traditionale si moderne

Lucrare de licenta despre Obiceiuri de nunta traditionale si moderne
Cuprins

Introducere..................3

Capitolul I Documentarea teoretica...........4

Capitolul II Documentarea practica...........55

Capitolul III Cercetare sociologica privind reprezentarile casatoriei................63

Capitolul IV Concluzii..............81

Anexe............83

Bibliografie...........92
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Obiceiuri de nunta traditionale si moderne". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.