Obligatia juridica

Trimisa la data: 2009-02-09
Materia: Drept
Pagini: 57
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihaela_G
Lucrare de licenta despre Obligatia juridica
In afara de cetatenii romani legea recunoaste si cetatenilor straini dreptul de a participa intr-o anumita masura la raporturile juridice din Romania. Desi legea asimileaza regimul cetatenilor straini cu cel al apatrizilor in privinta participarii acestora la raporturile juridice in Romania, cetatenii straini au acea personalitate juridica acordata de statul al caror cetateni sunt, pe cand apatrizii au numai acea personalitate juridica acordata de statul in care isi au domiciliul sau pe timpul prezentei lor temporare in Romania, de statul roman.

Astfel art. 2 din Legea nr. 25/1969 privind regimul strainilor prevede ca "sunt straini, ......, persoanele care nu au cetatenia romana, fie ca au o cetatenie straina, fie ca nu au nici o cetatenie", adica sunt apatrizi. Deasemenea legea romana recunoaste cetatenilor straini, in anumite conditii, drepturile fundamentale ale cetatenilor romani, mai putin drepturile politice, precum si orice alte drepturi ce le sunt recunoscute prin tratate sau acorduri internationale, la care Romania este parte.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Obligatia juridica

Lucrare de licenta despre Obligatia juridica
Cuprins

Capitolul I. Raportul juridic - consideratii introductive............3
Sectiunea 1. Norma si faptele juridice............................5
Sectiunea 2. Subiectele raportului juridic..........................9
Capacitatea juridica...........................12
Clasificarea subiectelor raporturilor juridice........................17

Capitolul II. Continutul raportului juridic.......................23
Sectiunea 1. Drepturile subiective.........................23
Sectiunea 2. Abuzul de drept...........................41

Capitolul III. Obligatia juridica.............................44
Sectiunea 1. Obligatia juridica corelativa.........................44
Sectiunea 2. Conceptul de obiect al raportului juridic.................50

Concluzii................................55

Bibliografie............................................56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Obligatia juridica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.