Obligatiile fiscale ale unei societati

Trimisa la data: 2010-08-10
Materia: Economie
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Claudia_Co
Lucrare de licenta despre Obligatiile fiscale ale unei societati
Intre prelevarile obligatorii, importanta si rol covarsitor revin impozitelor si taxelor, care sunt denumite resurse fiscale, denumire derivata din aceea a institutiei care este insarcinata cu calculul si perceperea contributiilor catre stat, respectiv administratia fisc.
Cea mai veche resursa financiara este impozitul avand originile in perioada de statornicire a organizatiei statale. Initial, s-a recurs la prelevari asupra bunurilor private, odata cu introducerea monedei se practica impozite in bani.

Definitiile date acestuia fiind diverse, certificand pozitia autorilor respectivi in legatura cu criticile dimensionarii sarcinilor fiscale, ca de exemplu: "impozitul este o prelevare silita, fara contraprestatie si nerambursabila a unei parti din venitul sau averea persoanelor fizice sau juridice in favoarea bugetului statului"1 sau"impozitele reprezinta pretul serviciilor prestate de stat"2 si "impozitul este in statele moderne, o prestatie pecuniara pretinsa cetatenilor cu scopul acoperirii cheltuielilor de interes general"2 "sau impozitele sunt pretinse de stat in virtutea suveranitatii sale si sunt destinate sa acopere cheltuielile generale ale statului"3

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Obligatiile fiscale ale unei societati

Lucrare de licenta despre Obligatiile fiscale ale unei societati
Cuprins

Introducere..................4
Capitolul I Notiuni introductive privind obligatiile fiscale.......6

Capitolul II Obligatiile fiscale directe...............10

Capitolul III Obligatii fiscale indirecte..........36

Studiu de caz.....................47

Concluzii...........83

Bibliografie........85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Obligatiile fiscale ale unei societati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.