Obligatiile si contractele din perspectiva codului Calimach

Trimisa la data: 2009-08-10
Materia: Drept
Pagini: 35
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cezar_G
Lucrare de licenta despre Obligatiile si contractele din perspectiva codului Calimach
Comisia traducerilor avea si un secretar. Ea a inceput sa lucreze de la inceputul lui septembrie 1813. Fiecare membru era platit cu 100 lei pe luna, plus 100 lei de la Casa Rasurilor, iar sccriitorul cu 50 lei pe luna plus 50 lei de la aceiasi Casa.
Afara de aceasta traducere, Domnul a hotarit sa se adune toate legile si obiceiurile Moldovei in materie civila si criminala, cite erau de patru secole, cu aratarea ramurii si izvorului lor. pentru aceasta a format un comitet, pare-se inca din 1815. Nu stim din cine a fost compus acest comitet.

Dupa ce a avut adunat materialul necesar, Domnul a hotarit sa inceapa alcatuirea legii civile, pe care, cum am aratat, o socotea mai de trebuinta.Pentru elaborarea noii legiuiri, Domnul a avut mai multi colaboratori. Al. Papadopol Calimach, jurist si academician, pe baza hirtiilor de familie, ni-i arata in urmatoarea ordine: Flechtenmacher, Donici, Cuzanos, Skeleti. Afara de acestea au mai luat parte: Costache Conache, mitropolitru Viniamin, vornicul P.Negri, tatal lui Costache Negri, logofatul Grigoras Sturza, tatal viitorul Domn Mihail Sturza si cumnatul lui Scarlat Calimach, logofatul Iordache Ghica, vornicul Mihail Sturza, Domnul de mai tirziu.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Obligatiile si contractele din perspectiva codului Calimach

Lucrare de licenta despre Obligatiile si contractele din perspectiva codului Calimach
Cuprins

I Introducere...............4
1.Intocmirea Codului Calimach...........4
2. Tiparirea................6
3. Traducerea...............7
4. Izvoarele Codului Calimach...........9

II Conditia persoanelor................11
Capacitatea de exercitiu...............11
Persoanele juridice....................12

III Rudenia si familia.................14
Rudenia...............14
Reglementarea juridica a familiei......17

IV Regimul bunurilor..............21
Dreptul de proprietate............21
Emfitioza si superficia...........22

V Obligatii si contracte..........24
Principalele categorii de contracte.........24
Garantiile si stingerea obligatiilor........26

VI. Mostenirea...................27
Mostenirea legala................27
Mostenirea testamentara..........29

VII. Concluzii...........33

Bibliografie.............35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Obligatiile si contractele din perspectiva codului Calimach". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.