Obligatiunile comerciale

Trimisa la data: 2009-05-21 Materia: Drept Pagini: 61 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Simona_D
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Obligatiunile comerciale
In definirea unora dintre formele societatii comerciale , art. 2 din Legea nr.31/1990 cuprinde anumite inexactitati . Referitor la actionarii societatii pe actiuni si asociatii comanditari din societatea in comandita pe actiuni , legea prevede ca acestia sunt obligati numai ,,la plata actiunilor lor" , iar cu privire la asociatii societatii cu raspundere limitata prevede ca ei sunt obligati numai ,,la plata partilor sociale" . Asa cum s-a observat , notiunea de plata folosita de lege este improprie , deoarece asociatii in cauza , in masura in care si-au executat obligatia de efectuare a aportului nu mai datoreaza nimic societatii . In realitate , acesti asociati raspund pentru obligatiile sociale , asa cum am aratat , numai in limita aportului lor .

Constituirea societatilor comerciale , in conditiile Legii nr.31/1990 , este dominata de principiul libertatii de asociere a persoanelor fizice si a persoanelor juridice . Limitarile aduse libertatii de asociere prin dispozitiile imperative ale legii sunt de stricta interpretare .
O norma restrictiva este prevazuta in art.6 din Legea nr .31/1990 , dispozitie legala aplicabila si administratorilor in baza art.135 din Legea nr.31/1990 . Onorabilitatea administratorilor , ca si a fondatorilor - conditie pe care legea nu o impune asociatilor care nu au aceasta calitate se considera nestirbita , atata timp cat acestia nu au fost condamnati printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Obligatiunile comerciale

Lucrare de licenta despre Obligatiunile comerciale
Cuprins

Introducere............................3

Capitolul I. Aspecte generale asupra societatilor comerciale..........4
1.1 definirea societatilor comerciale. Tendinte in definire..........4
1.2 natura juridical.........................7
1.3 actul constitutiv. Forme.....................9

Capitolul II. Societatea pe actiuni....................15
2.1 notiuni generale.....................15
2.2 actele constitutive...................18
2.3 functionarea societatii pe actiuni.................24

Capitolul III. Obligatiunile emise de societate...............30
3.1 notiunea de obligatiune.........................30
3.2 natura juridical. Felurile obligatiunilor.....................31
3.3 conditiile emiterii obligatiunilor.........................34
3.4 subscrierea obligatiunilor emise de societate.....................39
3.5 rambursarea obligatiunilor..................42

Capitolul IV. Adunarea generala a obligatarilor.......................44
4.1 convocarea adunarii obligatarilor......................44
4.2 competenta adunarii generale a obligatarilor......................46
4.3 hotararile adunarii obligatarilor......................48

Capitolul IV. Registrele societatii pe actiuni.......................52

Concluzii.......................................57

Bibliografie.......................58
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Obligatiunile comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.