Obtinerea produselor de origine animala

Trimisa la data: 2010-10-25
Materia: Agronomie
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Loredana_C
Lucrare de licenta despre Obtinerea produselor de origine animala
Derivatele proteice utilizate pe scara mai larga in industria carnii pot fi de origine vegetala, (glutenul, faina, concentratele si izolatele proteice din soia) si de origine animala (laptele praf degresat, zerul praf, cazeina, cazeintii, coprecipitatii, plasma sangvina, pasta de carne de oase, derivatele proteice din materii prime colagenice).Faina de soia degresata se foloseste in industria carnii in amestec cu carnea destinata obtinerii chiftelelor, perisoarelor, compozitie pentru prospaturi, pateuri, bradtului pentru salamul semi afumate.

Compozitia chimica a fainii de soia este in medie urmatoarea: umiditate 6,5 %, proteina (raportata la faina ca atare) 53,0 %, glucide 31 %, lipide 1 %, fibra (celuloza) 2,5 %, cenusa 6 %, PDI = 15 - 75 %, capacitatea de retinere a apei de 3 ori volumul fainii. Din punct de vedere microbiologic, fainurile de soia se caracterizeaza prin: numar total de germeni, 10000 - 25000 /g; spori termofili, 500/g; drojdii si mucegaiuri, 100/g; Salmonella, lipsa/g; Escherichia-coli, lipsa/g.Concentratele proteice din soia. Aceste concentrate sunt produse mult imbogatite in proteine, in comparatie cu fainuri din soia, putand contine pana la 75 % proteine (raportate la substanta uscata). Concentratele proteice se obtin din paiete sau din fainuri degresate prin indepartarea oligozaharidelor solubile (zaharoza, stachioza).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Obtinerea produselor de origine animala

Lucrare de licenta despre Obtinerea produselor de origine animala
Cuprins

Capitolul I. Carnea..........................3

Capitolul II. Procesul tehnologic de obtinere......................23

Capitolul III. Controlul calitatii produsului finit.................32

Capitolul IV. Defectele preparatelor din carne......................34

Capitolul V. Igiena in fabricile de preparate.................36

Capitolul VI. Masuri de protectia muncii.................39

Bibliografie...............................43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Obtinerea produselor de origine animala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.