Obtinerea puterii prin utilizarea violentei simbolice

Trimisa la data: 2010-08-18
Materia: Stiinte Politice
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_Ar
Lucrare de licenta despre Obtinerea puterii prin utilizarea violentei simbolice
Falsitatea necesara atingerii scopului nu poate fi anulata de moralitate sau de realitate, pentru ca intr-un joc politic toate actiunile politice sunt pervertite. Falsitatea ia locul moralitatii, realitatea este anulata de prezentarea agentilor politici A© asa cum trebuie sa fie A© , dorinta de a realiza un bine comun este inlocuita cu aviditatea pentru obtinerea puterii. Pentru ilustrarea acestei actiuni ne vom opri, in cadrul studiului centrat pe procesul manipulare cu destinatie politica, asupra comunicarii politice ca actiune orientata, programata, proiectata pe anumite scopuri, ca modalitate prin care actorul politic isi poate urmari interesul, si anume castigarea puterii politice.

Specificul actiunii si comportamentului politic consta in faptul ca este intotdeauna motivat si justificat prin comunicare politica. Acesta poate apartine atat guvernantilor cat si guvernatilor, candidatului care solicita votul, insotind actul politic. Este o forma de manifestare a violentei simbolice prin atitudinea actorului politic care, prin manipularea electoratului isi urmareste propriul interes, acela de a catiga puterea politica in maniera legitima, urmare a votului acordat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Obtinerea puterii prin utilizarea violentei simbolice

Lucrare de licenta despre Obtinerea puterii prin utilizarea violentei simbolice
Cuprins

Introducere................2

Capitolul I Violenta simbolica -instrument pentru obtinerea puterii politice...............7

Capitolul II Teoria calculului rational - Ch.Tilly...............12
Capitolul III Campania electorala......18
3.1.Campania electorala -joc al violentei simbolice.................18
3.2 Liderul politic si decorul politic in cadrul campaniei electorale................25
3.3 Comunicarea politica in cadrul campaniei electorale..........32
3.4 Raspunsul electoratului.............51

Capitolul IV Campania electorala romaneasca din noiembrie 2004 -alegeri prezidentiale................55

Concluzie...............78

Bibliografie............82

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Obtinerea puterii prin utilizarea violentei simbolice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.