Operatiile unitare din industria alimentara

Trimisa la data: 2010-08-12
Materia: Agronomie
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_C
Lucrare de licenta despre Operatiile unitare din industria alimentara
Pasteurizarea:Prin acest procedeu se urmareste distrugerea vegetative ale microorganismelor din lapte. Acestea sunt distruse la temperaturi inferioare celei de 1000C. Dat fiind ca microorganismele patogene ce se dezvolta in lapte sunt nesporulate, nu este necesar ca pasteurizarea sa se faca la temperatura de fierbere, ceea ce constituie un avantaj, deoarece permite adoptarea unui tratament termic care asigura efectul bactericid fara a provoca modificari importante ale componentelor laptelui. Pasteurizarea se face in raport de Mycobacterium tuberculosis care are cea mai mare rezistenta la actiunea caldurii.

Pasteurizatoarele cu placi se compun dintr-o serie de placi din otel inoxidabil ondulate prin stantare. Prin canalele de pe o parte a fiecarei placi circula lapte iar pe cealalta agentul de incalzire sau racire. Placile avand intre ele garnituri de cauciuc sunt astfel grupate incat formeaza mai multe sectoare unul sau doua sectoare de recuperarea unui sector de pasteurizare : un sector de mentinere la temperatura de pasteurizare, un sector de racire cu apa si de racire profunda cu apa glaciala. Principalul avantaj al pasteurizatoarelor cu placi consta in randamentul ridicat al schimbului termic ce se datoreste atit faptului ca lichidele circula in strat subtire, cat si vitezei mari de circulatie. In aceste conditii timpul de mentinere a laptelui la temperatura inalta este redus determinind modificari fizico-chimice minimale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Operatiile unitare din industria alimentara

Lucrare de licenta despre Operatiile unitare din industria alimentara
Cuprins

Capitolul I. Destinatia masinilor si utilajelor folosite in industria
alimentara.............................3
Instalatii de pasteurizare.........................3
Vane...................3
Pasteurizatoarele cu placi....................5
Pasteurizarea........................6
Conditii de pasteurizare.........................6
Metode de pasteurizare......................7
Metode de pasteurizare cu mentinere.........................8
Pasteurizarea HTST.................................9
Pasteurizarea HTST sub vid........................9
Avantajele pasteurizarii HTST .........................10
Dezavantajele pasteurizarii HTST.................................10
Pasteurizarea laptelui..........................12
Influenta incalzirii asupra laptelui.......................13
Conditiile obtinerii unei bune pasteurizari....................14

Capitolul II.Calcule.............................17

Bibliografie........................................41

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Operatiile unitare din industria alimentara". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.