Operatiuni de creditare

Trimisa la data: 2008-08-13
Materia: Economie
Pagini: 39
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ramona_T
Lucrare de licenta despre Operatiuni de creditare
Notiunea de credit este utilizata cu sensuri diferite, dupa caz, cum este vorba de comert, de legislatie fiscala sau de contabilitate. Somabart a definit creditul ca fiind o putere de cumparare cand nu ai numerar. La randul lor anglo-saxonii inteleg prin credit mai ales mijloace de plata carora acesta le da nastere. Multi practicieni inclina sa identifice creditul cu sumele imprumutate. In limbajul de zi cu zi, a-i acorda cuiva credit, inseamna de fapt a-i acorda incredere.

Creditul reprezinta relatia baneasca intre o persoana fizica sau juridica, numita creditor, care acorda unei alte persoane, numita debitor, un imprumut in bani in general cu o dobanda stabilita in functie de riscul pe care si--1 asuma creditorul sau de reputatia debitorului". 3
Etimologic, cuvantul "credit" isi are originea in limba latina "creditum-creditare", care inseamna "a crede" sau "a avea incredere", fapt ce scoate la iveala un element de ordin psihologic: increderea, care presupune existenta unei anumite culturi sociale, a unei "psihologii colective", care difera insa in timp si de la o colectivitate la alta. Avand hi vedere ca raporturile de credit au o insemnatate deosebita, atat prin dimensiune, varietate, cat si prin impactul lor asupra desfasurarii activitatii economice, se impune o clasificare a acestora.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Operatiuni de creditare

Cuprins

Introducere........................................4

Capitolul I. BRD - GROUP SOCIETE GENERALE in cadrul sistemului bancar romanesc........................................5
1.1. Organizare, rol, si functii........................................5
1.2. Obiective........................................5
1.3. Strategii de dezvoltare........................................6

Capitolul II. Modalitati de acordare si tipuri de credite oferite de BRD - GROUP SOCIETE GENERALE persoanelor fizice........................................7
2.1.Conceptul de credit........................................7
2.2. Categorii de credite acordate de bancile comerciale persoanelor fizice........................................8
2.3.Tipuri de credite oferite de BRD persoanelor fizice.......................................9

Capitolul III. Studiu de caz realizat la BRD ARGES - JOHN PITESTI........................................31

Concluzii........................................34

Bibliografie........................................38

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Operatiuni de creditare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.