Operatiuni si instrumente moderne de plata

Trimisa la data: 2010-04-02
Materia: Economie
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristina_Pu
Lucrare de licenta despre Operatiuni si instrumente moderne de plata
BNR si bancile comerciale sunt preocupate in permanenta sa rezolve probleme specifice perioadei de tranzitie, inclusiv cu sprijinul institutiilor financiare interntionale, cum ar fi Banca Mondiala, Fondul Monetar International si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Perspectivele favorabile pe tremen mediu si lung sunt ateste de interesul crescand si de prezenta bancilor straine in Romania.

De asemenea, a aparut in multe foste tari socialiste (e si cazul Romaniei), in aceasta perioada, o crestere importanta a datoriilor intre intreprinderi, fenomen cunoscut sub numele de arierate intre intreprinderi. Formarea unui insemnat volum de arietate intre intreprinderi (in economia Romaniei, acestea s-au situat la circa 77% din PIB in anul 1991 si respectiv, 164% fata de masa monetara in aceeasi perioada) poate fi pusa in legatura de cauzalitate si cu tehnica decontarilor si utilizarea instrumentelor de plati.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Operatiuni si instrumente moderne de plata

Cuprins

Capitolul I. Sistemul bancar si sistemul de plati in Romania.......3
1.1. Sistemul bancar in Romania inainte si dupa anul 1989.......3
1.2. Din istoria sistemelor de plati......6
1.3. Reintroducerea sistemului de compensare in Romania.......9
1.4. Prezentarea generala a BRD-GSG.......14

Capitolul II. Instrumentele de plata fara numerar.........18
2. 1. Clasificarea instrumentelor de plata..........18
2. 2. Ordinul de plata............19
2. 3. Instrumente de plata de tip debit - transfer..........22
2. 4. Alte instrumente de plata fara numerar. Cardurile......39

Capitolul III. Deconectarea instrumentelor de plata fara numerar.Compensarea multilaterala a platilor interbancare fara numerar pe suport de hartie............46
3. 1. Decontarea ordinului de plata............46
3. 2. Deconatrea cecului...........58
3. 3. Decontarea cambiilor si biletelor la ordin............65
3. 4. Centrala Incidentelor de Plati..........67

Capitolul IV. Desfasurarea unei operatiuni de deconectare si plati in cadrul BRD-GSG........71

Concluzii...........76

Anexe ..........77

Bibliografie............79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Operatiuni si instrumente moderne de plata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.