Operatiuni si instrumente moderne de plata

Trimisa la data: 2010-04-02 Materia: Economie Pagini: 80 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Cristina_Pu
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Operatiuni si instrumente moderne de plata
BNR si bancile comerciale sunt preocupate in permanenta sa rezolve probleme specifice perioadei de tranzitie, inclusiv cu sprijinul institutiilor financiare interntionale, cum ar fi Banca Mondiala, Fondul Monetar International si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Perspectivele favorabile pe tremen mediu si lung sunt ateste de interesul crescand si de prezenta bancilor straine in Romania.

De asemenea, a aparut in multe foste tari socialiste (e si cazul Romaniei), in aceasta perioada, o crestere importanta a datoriilor intre intreprinderi, fenomen cunoscut sub numele de arierate intre intreprinderi. Formarea unui insemnat volum de arietate intre intreprinderi (in economia Romaniei, acestea s-au situat la circa 77% din PIB in anul 1991 si respectiv, 164% fata de masa monetara in aceeasi perioada) poate fi pusa in legatura de cauzalitate si cu tehnica decontarilor si utilizarea instrumentelor de plati.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Operatiuni si instrumente moderne de plata

Cuprins

Capitolul I. Sistemul bancar si sistemul de plati in Romania.......3
1.1. Sistemul bancar in Romania inainte si dupa anul 1989.......3
1.2. Din istoria sistemelor de plati......6
1.3. Reintroducerea sistemului de compensare in Romania.......9
1.4. Prezentarea generala a BRD-GSG.......14

Capitolul II. Instrumentele de plata fara numerar.........18
2. 1. Clasificarea instrumentelor de plata..........18
2. 2. Ordinul de plata............19
2. 3. Instrumente de plata de tip debit - transfer..........22
2. 4. Alte instrumente de plata fara numerar. Cardurile......39

Capitolul III. Deconectarea instrumentelor de plata fara numerar.Compensarea multilaterala a platilor interbancare fara numerar pe suport de hartie............46
3. 1. Decontarea ordinului de plata............46
3. 2. Deconatrea cecului...........58
3. 3. Decontarea cambiilor si biletelor la ordin............65
3. 4. Centrala Incidentelor de Plati..........67

Capitolul IV. Desfasurarea unei operatiuni de deconectare si plati in cadrul BRD-GSG........71

Concluzii...........76

Anexe ..........77

Bibliografie............79
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Operatiuni si instrumente moderne de plata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.