Operatiunile contabile specifice contului de imobilizari corporale

Trimisa la data: 2009-08-28
Materia: Contabilitate
Pagini: 93
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Monica_Al
Lucrare de licenta despre Operatiunile contabile specifice contului de imobilizari corporale
Trasatura de baza a formei de contabilitate maestru-sah este cea a dezvoltarii pe conturi corespondente atat a rulajului debitor cat si cel creditor al conturilor sintetice.In ceea ce priveste contabilitatea analitica, aceasta capata diverse structuri in raport de metodele folosite pentru evidenta activelor si pasivelor, evidenta si calculul conturilor si rezultatelor. Inainte de a fi inregistrate, documentele justificative sunt supuse prelucrarii contabile(sortatea pe feluri de operatii, verificarea ,evaluarea si contol).

Daca pentru acelasi fel de operatii exista mai multe documente justificative , acestea se totalizeaza zilnic sau la perioade scurte cu ajutorul formularelor de tipul Document cumulativ, intocmit fie pentru debitul, fie pentru creditul contului care reflecta asemenea operatii. Pentru inregistrarile care nu au la baza documentele cumulative se intocmesc note de contabilitate.Principalele formulare care se utilizeaza sunt:jurnalul de inregistrare , fisa sintetica sah,balanta conturilor si registele auxiliare folosite pentru evidenta analitica. Registrul-jurnal este folosit pentru inregistrarea cronologica a operatiilor economice si financiare si stabilirea rulajului lunar al acestora.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Operatiunile contabile specifice contului de imobilizari corporale

Cuprins

Capitolul I.
1.1.Actul constitutiv al societatii "ZAREA" SA.........................3
1.2.Prezentarea societatii si activitatii sale.......................3
1.3.Prezentarea sistemului de contabilitate.......................7
1.4.Prezentarea formei de contabilitate.......................18
1.5.Circuitul documentelor...............................19

Capitolul II. Delimitari si fundamentari teoretice privind imobilizarile coroporale........................................28
2.1.Definirea si recunoasterea activelor imobilizate corporale.......................................28
2.2.Caracteristicile imobilizarilor corporale. Delimitari...................................30
2.3.Evaluarea si reevaluarea imobilizarilor corporale................33

Capitolul III. Instrumentarea contabila a operatiilor cu active corporale................................................35
3.1.Contabilitaeta operatiilor de intrare...........................35
3.2.Contabilitatea operatiilor de iesire...........................41
3.3.Contracte de locatie.....................................63
3.4.Amortizarea imobilizarilor corporale...........................74
3.5.Contabilitatea provizioanelor privind imobilizarile corporale......................................79
3.6.Investitiile materiale in lucrarile de normalizare contabila internationala( IAS 16 "IMmobilizari corporale")......................83

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Operatiunile contabile specifice contului de imobilizari corporale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.