Operatiunile de inventariere a elementelor de activ si pasiv

Trimisa la data: 2010-09-19
Materia: Contabilitate
Pagini: 113
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_T
Lucrare de licenta despre Operatiunile de inventariere a elementelor de activ si pasiv
Expresia are corespendenta si in alte lexicuri grefate pe limba latina sub formele: le patrimoine in limba franceza, il patrimonio in limba italiana, el patrimonio in limba spaniola. Mentionez ca in limba engleza si germana nu se utilizeaza termenul de patrimoniu, ci doar continutul sau economic si juridic; in consecinta, in contabilitatea anglo-saxona termenul de patrimoniu este substituit de cele doua componente ale sale, respectiv avere pentru activ si capital pentru pasiv .

In abordarea patrimoniului din punct de vedere contabil se are in vedere totalitatea bunurilor apartinand institutiei publice, dobandite in cadrul relatiilor de drepturi si obligatii. Patrimoniul reprezinta o unitate sintetica de structura, o entitate autonom constituita, distincta atat fata de persoana careia ii apartine, cat si fata de fiecare element din care este compus.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Operatiunile de inventariere a elementelor de activ si pasiv

Lucrare de licenta despre Operatiunile de inventariere a elementelor de activ si pasiv
Cuprins

Introducere........................7

Capitolul I Aspecte generale si specifice privind oraganizarea si functionarea institutiilor publice...............9


Capitolul II Repere teoretice privind inventarierea elementelor de activ si de pasiv ale institutiei publice.............35


Capitolul III Modalitatea de regularizare si contabilizare a diferentelor constatate la inventar............71


Capitolul IV Studiu de caz privind inventarierea gestiunii materiale si tehnica de resortul hranirii din cadrul unitatii militare...........95

Concluzii si propuneri...............108

Bibliografie selectiva................113

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Operatiunile de inventariere a elementelor de activ si pasiv". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.