Oprirea pactelor asupra unei succesiuni viitoare

Trimisa la data: 2009-04-20 Materia: Drept Pagini: 57 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Zinel_L
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Oprirea pactelor asupra unei succesiuni viitoare
Orice persoana fizica poate dispune deci de avutul sau pentru perioada cand nu va mai fi in viata. Pentru anumite ratiuni,nu a fost recunoscut de legea civila decat in anumite limite:1.Se poate dispune pentru cauza de moarte numai prin acte juridice revocabile(legate cuprinse odata intr-un testament sau donatie de bunuri viitoare)care asigura posibilitatea celui ce lasa mostenirea sa dispuna cum doreste de bunurile sale pana in ultima clipa a vietii.

Devolutiunea mostenirii printr-un contract propriu-zis,adica printr-un act irevocabil este inlaturata de lege prin oprirea pactelor asupra unei succesiuni viitoare.2.Nimeni nu poate dispune de bunurile sale prin acte juridice decat pentru cazul propriei sale morti;dispunatorul nu ar putea sa stabileasca soarta bunurilor sale si dupa moartea celor care s-ar stabili o ordine succesorala a bunurilor mostenirii-denumite substitutii fideicomisare-sunt prohibite de lege.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Oprirea pactelor asupra unei succesiuni viitoare

Cuprins

Introducere..........................................3

Capitolul I. Notiuni generale privitoare la mostenire...................4
Sectiunea I Precizari terminologice.................................4
Sectiunea II Felurile mostenirii.................................6
Sectiunea III Mostenirea testamentara - consideratii generale.....................................8

Capitolul II. Limitele dreptului de a dispune prin acte juridice pentru cauza de moarte................................................11
Sectiunea I Precizari prealabile.................................11
Sectiunea II Oprirea pactelor asupra unei succesiuni viitoare...........................................12
Sectiunea III Substitutiile. Oprirea substitutiilor fideicomisare.........................................18
Sectiunea IV Rezerva succesorala..................................24

Concluzii.....................................................50

Bibliografie...................................................54
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Oprirea pactelor asupra unei succesiuni viitoare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.