Optimizarea constructiv-functionala a extrudarii

Trimisa la data: 2009-03-03
Materia: Politehnica
Pagini: 36
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Tudor_E
Lucrare de licenta despre Optimizarea constructiv-functionala a extrudarii
In cazul masinilor de extrudere cu un melc pentru amestecuri de cauciuc raportul L/D are valori ce depind de modul de alimentare. Astfel masinile alimentate la cald au L/D = 4...5 si D = 60...300 mm, iar cele alimentate la rece L/D = 8...12(15) si D = 60...200 mm.Masinile cu doi sau chiar mai multi melci, rotind in angrenare, intr-un singur cilindru cu sectiune profilata corespunzator, se utilizeaza pentru efectuarea simultana a amestecarii si omogenizarii, cu granulare, si pentru formarea produselor, de exemplu tevi, direct din amestecul pulverulent.Diferite scheme de grupare a melcilor in angrenare sunt indicate in figura 2.2..

Important este si sensul in care melcii rotesc, unul in raport cu celalalt. Astfel masinile cu doi melci rotind in sens invers (fig. 2.2., a) asigura o amestecare intensiva a materialului si dezvolta presiune inalta. Masinile construite conform schemei din figura 2.2., b, se utilizeaza in special pentru prelucrarea prafurilor uscate. La rotirea melcilor in acelasi sens (fig. 2.2., c), datorita vitezei relative mari in zona de angrenare, are loc o degajare intensa de caldura, ceea ce contribuie la intensificarea plastifierii. Totusi absorbtia materialului in zona de alimentare nu este uniforma. Amplasarea melcilor pe verticala (fig. 2.2., d), cu alimentare laterala urmareste inlaturarea acestei deficiente.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Optimizarea constructiv-functionala a extrudarii

Cuprins

Capitolul I. Introducere.........................................3

Capitolul II. Tipuri constructive de masini de extrudere.........................................5

Capitolul III. Aspecte privind optimizarea constructiv-functionala a masinilor de extrudere...........................................8

Capitolul IV. Alegerea profilului optim al canalului de curgere in lungul unui cap de extrudere cu port-dorn pentru teava..................................................24

Capitolul V. Concluzii.........................................34

Capitolul VI. Anexa schema logica pentru proiectarea melcului.............................................34

Bibliografie.................................................35

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Optimizarea constructiv-functionala a extrudarii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.