Optimizarea deciziilor privind alocarea resurselor in sectorul vegetal

Trimisa la data: 2009-06-13
Materia: Economie
Pagini: 102
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Valentin_Ta
Lucrare de licenta despre Optimizarea deciziilor privind alocarea resurselor in sectorul vegetal
In randul factorilor de productie este intodus si managementul practicat. El are un rol deosebit, procesele manageriale amplifica rezultatele obtinute in urma derularii celor operationale, cu rol de transformare. Unitati asemanatoare sub toate aspectele (suprafata, specializare, inzestrare tehnica, conditii naturale) obtin rezultate diferite ca urmare a managementului la care se recurge. Autonomia unitatilor permite utilizarea de metode moderne de management sporind autoritaea dar si responsabilitatile managerilor.

Este evident ca, si din acest punct de vedere, exista deosebiri in functie de tipul de exploatatie. Nu pot fi privite lucrurile dintr-o societate comerciala in aceeasi maniera cu cele dintr-o exploatatie familiala. In ultimul caz prevaleaza elemente ale unui management empiric bazat pe intuitie, bun simt, influentele colectivitatii locale, elemente traditionale, etc. Oricum este nevoie ca si cine care gestioneaza aceste exploatatii, al caror rol in agricultura noastra este foarte important sa dispuna de informatiile si cunostintele necesare care sa le permita utilizarea in interesul cresterii economice a propriilor unitati, a elementelor provenite din politicile agrare promovate in diferite perioade.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Optimizarea deciziilor privind alocarea resurselor in sectorul vegetal

Cuprins

Capitolul I. Factori de productie si utilizarea lor in S.C. Ramira S.R.L...................................................3
1.1 Factori de productie-concept,clasificare,utilizare rationala.....................................................
1.2 Principalele metode de optimizare a deciziilor privind alocarea
factorilor de productie.........................................13

Capitolul II. Situatia economico-financiara si manageriala a S.C. Ramira S.R.L..................................27
2.1.1 Caracteristicile tipologice....................................27
2.2 Analiza potentialului intern................................28
2.2.1 Resursele tehnico-materiale....................................29
2.2.2 Resursele umane....................................31
2.2.3 Resursele financiare....................................34
2.3 Analiza cheltuielilor...................................42
2.4 Analiza rentabilitatii..................................44
2.5 Configuratia de ansamblu a sistemului de management
practicat................................................47
2.6 Structura de productie si optimizarea ei.........................74
2.7 Analiza pietei...............................................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Optimizarea deciziilor privind alocarea resurselor in sectorul vegetal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.